Αθήνα

 

16 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου 2023 οι εκλογές – Δεύτερες εκλογές το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου

LIFESTYLE

Γιώργος Κοτανίδης: Οι κόρες του σκόρπισαν την τέφρα του στην αγαπημένη του παραλία στη Λέσβο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έξι μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη και πριν από λίγες ημέρες, οι συγγενείς του σκόρπισαν την τέφρα του σε ένα αγαπημένο του μέρος, την Ερεσό της Λέσβου.

Δείτε επίσης

Ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» ξεσπά για τη μη τήρηση μέτρων στο πλοίο από Πειραιά
Στα «κάγκελα» οι μετεωρολόγοι για την τραγωδία στην Εύβοια- Οι προειδοποιήσεις και οι αιχμές

Η κόρη του, επίσης ηθοποιός, Εύα Κοτανίδου, πραγματοποίησαν την επιθυμία του για μία καλοκαιρινή βουτιά στην Ερεσό, με έναν διαφορετικό τρόπο: «πριν το χειρουργείο, ένα πράγμα του έδινε δύναμη: η σκέψη της πρώτης του καλοκαιρινής βουτιάς στην Ερεσό. Εχτές, με έναν διαφορετικό τρόπο δυστυχώς, πραγματοποιήσαμε αυτή του την επιθυμία».

Η ανάρτηση της κόρης του στα social media:

«Μια ζεστή καλησπέρα από την Ερεσό, τον αγαπημένο τόπο του πατέρα μας στον οποίο πέρασε τα τελευταία καλοκαίρια της ζωής του.
Πριν το χειρουργείο, ένα πράγμα του έδινε δύναμη: η σκέψη της πρώτης του καλοκαιρινής βουτιάς στην Ερεσό.

Εχτές, με έναν διαφορετικό τρόπο δυστυχώς, πραγματοποιήσαμε αυτή του την επιθυμία.
Ο Γιώργος Κοτανίδης κατοικεί πια στο αγαπημένο του Αιγαίο Πέλαγος.
Ευχαριστούμε θερμά τον Αντωνιος Αλακιωτης, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, για την πολύτιμη βοήθεια του και το δρόμο που άνοιξε για τον πατέρα μας όπως και για τόσους άλλους.
Ήρθε επίσης η ώρα να κλείσει και το προφίλ του Yorgos Kotanidis το οποίο αποτέλεσε τόσα χρόνια έδαφος για πολύ γόνιμο διάλογο για πολλά και διαφορετικά θέματα.
Ευχαριστούμε όλους σας για την αγάπη και τη στήριξη.
Η σελίδα Γιώργος Κοτανίδης Yorgos Kotanidis παραμείνει ενεργή στη μνήμη του πατέρα μας».

«Είμαστε περήφανες για όσα ζήσαμε μαζί σου»

Η κόρη του, Εύα Κοτανίδη, αποχαιρέτησε τον πατέρα της εκ μέρους της οικογένειας και της αδελφής της Αντιγόνης, με λόγια οδύνης αλλά και περηφάνιας: «Είμαστε περήφανες και τυχερές που είμαστε οι κόρες σου, για όλα όσα ζήσαμε μαζί σου, για όλα όσα μας έμαθες: τι σημαίνει χαρά για τη ζωή, τι σημαίνει ισότητα, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Μας έμαθες να ονειρευόμαστε και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, τι σημαίνει να έχεις χιούμορ και να μην παίρνεις ποτέ τον εαυτό σου στα σοβαρά, τι σημαίνει ελευθερία, συχώρεση, τι σημαίνει δικαίωμα της επιλογής».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αναφέρθηκε στην προσωπική τους φιλία, την αντιστασιακή του δράση, την παρανομία που έζησε και γνώρισε ως μέλος του ΕΚΚΕ «ελεύθερος πολιορκημένος την ίδια στιγμή στο πρωτοποριακό Ελεύθερο Θέατρο, που είχε ιδρύσει μαζί με άλλους συντρόφους και συνεργάτες, αυτό το θέατρο που είχε το προνόμιο να συγκεντρώνει στις παραστάσεις του, όλους εμάς τους αντιστασιακούς φοιτητές, αλλά και όλους τους χαφιέδες της Ασφάλειας, σε μια παράσταση. Αυτή η διπλή ζωή του Γιώργου Κοτανίδη σφράγισε και την αντίληψή του για την τέχνη, όταν ξεπέρασε γρήγορα την αντίθεση της στρατευμένης τέχνης αλλά δεν έπαψε ποτέ να βλέπει τις πολιτικές της διαστάσεις, δημιουργός και καλλιτέχνης αλλά και υπεύθυνος πολίτης με ανεξάρτητη άποψη…ο Γιώργος έφυγε στην καλύτερη, πιο δημιουργική και ώριμη του περίοδο, μετά τις παραστάσεις που άφησαν εποχή. Τώρα ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Σιβηρία για ένα ντοκιμαντέρ πάνω στον Νίκο Ζαχαριάδη, την ωραία του εμμονή και ανεξάντλητη πηγή πειραγμάτων».

 

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

Μινσκ: Νεκρός διαδηλωτής στις κινητοποιήσεις κατά της επανεκλογής του Λουκασένκο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου

Ροή Ειδήσεων

1

28/03/2023 | 15:33

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με όρους και ο έμπειρος σταθμάρχης που έφυγε νωρίτερα

28/03/2023 | 15:23

Λαϊκό Λαχείο 2023-13η κλήρωση: Δείτε τα αποτελέσματα σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

28/03/2023 | 15:13

Market Pass: Πότε πληρώνεται η επόμενη δόση – Τι ισχύει με διορθώσεις σε τυχόν λάθη

28/03/2023 | 15:07

Νίκη Κεραμέως: Κυβερνητική πρόταση να παραμείνει υπουργός Παιδείας αν πάμε σε δεύτερες εκλογές λόγω Πανελληνίων

28/03/2023 | 15:00

Στις αγορές με νέο 5ετες ομόλογο η Ελλάδα

28/03/2023 | 14:54

Νέα Ιωνία: Παρουσιάστηκε στην αστυνομία και συνελήφθη 33χρονος για τη δολοφονία του 40χρονου σε καφετέρια

28/03/2023 | 14:44

ΕΦΚΑ: Αυτοί είναι οι πέντε πρώτοι νέοι Γενικοί Διευθυντές  

28/03/2023 | 14:44

Σοκ στην Αλόννησο: 58χρονη γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της

28/03/2023 | 14:32

Άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις- Το ΚΕΠΕΑ-ΓΣΕΕ εξηγεί τι ισχύει

28/03/2023 | 14:32

Οικονόμου: Γιατί ο Τσίπρας δεν τολμά να πει τι εννοεί με την «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας;

28/03/2023 | 14:32

Κρήτη: Συγκλονίζει ο ανήλικος που κατήγγειλε τον λυράρη – «Λυτρώθηκα! Να βρουν το κουράγιο κι άλλα παιδιά»

28/03/2023 | 14:19

Επίθεση με μολότοφ σε υπηρεσία των ΜΑΤ στο Γουδί
screenshot 23

28/03/2023 | 14:16

Θεσσαλονίκη: Πλάκωσαν στο ξύλο μαθήτρια γυμνασίου και ανέβασαν βίντεο στο TikTok

28/03/2023 | 14:03

efood: Με σταθερά διευρυμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το 2022

28/03/2023 | 14:00

Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψηφίζουν για μια νέα ελπίδα»
screenshot 1
Ματούλα: «Με έδιωξαν από το σπίτι παρόλο που πλήρωνα κανονικά- Ένα σπίτι θέλω ρε παιδιά!»
230327073616
Survivor: Παρελθόν οι Διάσημοι και οι Μαχητές – Αυτές είναι οι νέες ομάδες
gerapetritis giorgos manos
Σασμός: Ο «Πάνος» που δολοφόνησε ο Φαρμάκης είναι αδερφός πρωτοκλασάτου υπουργού!
vandi
«Δεν θα ήθελα να είμαι ο Μπισμπίκης»: Χαμός με το «καυτό» Τετ Α Τετ Βανδή – Μάστορα
230327142935
Μαρία Κωνσταντάκη: «Όταν είπα στον πατέρα μου ότι θα γίνω ηθοποιός, με αποκλήρωσε»
230327084806
Κώστας Τσουρός: «Δεν γύριζαν το κεφάλι να με κοιτάξουν, έκαναν νοήματα με τα χέρια τους»