Αθήνα

 

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 2
Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν έχω κλάψει για γυναίκες αλλά για άντρες»

LIFESTYLE

Γιώργος Τράγκας: Ο γιος του μήνυσε τη Μαρία Καρρά- Οι 88 πληρωμές για την Rolls Royce, την Bentley και το σπίτι στο Σεν Τροπέ

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, κατέθεσε μήνυση κατά της Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου από τη Γενεύη και μίας συμβολαιογράφου στο Μονακό για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Άριας Καλύβα και του Δημήτρη Πώποτα στο newsit.gr ο υιός Τράγκας, κατηγορεί τη μητριά του, τον Ελβετό δικηγόρο ο οποίος είναι μαζί με έναν Έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστές της διαθήκης του αποβιώσαντος δημοσιογράφου, ότι την ώρα που η περιουσία – μαμούθ του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευθεί και όλα τα στοιχεία, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Αρχής Καρταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, ο Ελβετός δικηγόρος ουσιαστικά …βάζει χέρι, στα χρήματα και πληρώνει υποχρεώσεις που δεν άπτονται κληρονομικών ζητημάτων αλλά εξυπηρετούν τα προσωπικά έξοδα της κυρίας Καρρά.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, έχουν δοθεί 320.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο για δαπάνες που αφορούν από έξοδα σε ακίνητα στο Μονακό όπου διαμένει μόνιμα η χήρα Τράγκα, για ακίνητα στην Αμερική, μέχρι χρήματα για πάρκινγκ στο Μονακό, συντήρηση της Bentley και της Rolls Royce που διαθέτει η Μαρία Καρρά, συντήρηση και χημικά πισίνας στην εξοχική κατοικία του Σεν Τροπέ αλλά και την αμοιβή του Ελβετού δικηγόρου η οποία ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ και όπως αναφέρεται στο δικόγραφο ο συνεκτελεστής της διαθήκης από τη Γενεύη «πλήρωσε τον εαυτό του!»

Η μήνυση του κ. Τράγκα, που έχει στη διάθεση της και αποκαλύπτει το newsit.gr, κατετέθη στις 30/11/2023 ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι τρεις εγκαλούμενοι: «Τέλεσαν σε βάρος μου την πράξη της Απιστίας σε κακουργηματική μορφή ζημιώνοντας την περιουσία της οποίας είμαι συγκληρονόμος τουλάχιστον κατά 307.519,60€. […]. ‘Εχουν διαπράξει από κοινού και το αδίκημα της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα δεδομένου ότι με τη χρήση του χρηματοπιστωτικού συστήματος επιχείρησαν να προσδώσουν νομιμοφανή υπόσταση σε χρηματικά ποσά που ήταν απόρροια του κακουργήματος της απιστίας”.

Μάλιστα δεν παραλείπει να αναφέρει πως η κυρία Μαρία Καρρά “είναι υπόδικη για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση και μετά την απολογία της στον τακτικό ανακριτή, της έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ και περαιτέρω είναι ύποπτη για δύο κακουργήματα (φοροδιαφυγή – νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), στο πλαίσιο των οποίων έχει δεσμευτεί με Διάταξη του Προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα το σύνολο της περιουσίας της”.

Ο Γιάννης Τράγκας, παράλληλα, αιτείται να παυθεί ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης του αποβιώσαντος πατρός του, να του να παραδώσει όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του και αφορούν τον Γιώργο Τράγκα και την περιουσία μου, να παραδώσει τα κλειδιά όλων των ακινήτων και οχημάτων που έχει στην κατοχή του, να υποχρεωθεί να παράσχει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές του που αφορούν στην περιουσία και ιδίως αναφορικά με τις διαχειριστικές πράξεις που έχουν σχέση με ανάλωση μετρητών χρημάτων ή τιμαλφών και με την διαχείριση ακινήτων της κληρονομιαίας περιουσίας και Ι.Χ.Ε οχημάτων.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τράγκα, κ. Νίκος Αγαπηνός επισημαίνει στο newsit.gr πως «Εντός του τρέχοντος μηνός, ο μοναδικός μη διωκόμενος κληρονομος Τράγκα, Ιωαννης Τράγκας, ανακάλυψε απο έρευνα στο συμβολαιογραφείο του Έλληνα συνεκτελεστή συμβολαιογράφου της διαθήκης Τράγκα ότι ο έτερος Ελβετός συνεκτελεστης της διαθήκης ζημίωσε την κληρονομιά και το ελληνικό δημόσιο, χρησιμοποιώντας το ποσό των (κατ’ ελάχιστο) 320.000€ για μη νόμιμες αιτίες που να αφορούν την κληρονομιά και προς τον εαυτό του. Ήδη κατατέθηκε έγκληση για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας καθώς και κατα της Μαρίας Καρρά ως ηθικής αυτουργού και αίτηση παύσης του στην οποία θα κληθεί το Δημόσιο να παρέμβει προστατεύοντας τις αξιώσεις του».

Στις πρώτες γραμμές αναφέρεται στο ιστορικό και το πως έμαθαν τα παιδιά του αποβιώσαντος για την “μαμούθ” περιουσία του πατέρα τους, τη διαθήκη και τις τροποποιήσεις που έγιναν μέσα σε έξι μήνες το έτος 2018 όπου και συνετάχθη. “Στις 14 Δεκεμβρίου 2021 απεβίωσε ο πατέρας μου Γεώργιος Τράγκας, χτυπημένος από τον ιό του COVID – 19. Εν δυνάμει υπήρχαν τρεις κληρονόμοι κατά τον χρόνο θανάτου του: εγώ ο Ιωάννης Τράγκας, ο ετεροθαλής αδελφός μου Φρειδερίκος Τράγκας και η Μαρία Καρρά. Εν συνεχεία, περί τις αρχές Φεβρουαρίου 2022 ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη διαθήκης του αποβιώσαντος πατέρα μου, και ενώ αυτή είχε ήδη κατατεθεί σε Συμβολαιογράφο του Μονακό.

Ειδικότερα, στις 19 Ιανουαρίου 2022 στο γραφείο του πληρεξούσιου δικηγόρου του τότε εν δυνάμει συγκληρονόμου Φρειδερίκου Τράγκα κ. Θέμη Σοφού η κυρία Καρρά σε ερώτηση του Δικηγόρου του αδελφού μου, επιβεβαίωσε την ύπαρξη των 5 ακινήτων στις ΗΠΑ, που είχαν αγοραστεί με χρήματα του αποβιώσαντος, μέσω εταιρικών μορφωμάτων τύπου «BVI» (British Virgin Islands), αποκλειστικών συμφερόντων του, χωρίς να μας γνωστοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, χωρίς να ταυτοποιήσει τα ακίνητα χωροταξικά, παρά το γεγονός ότι ερωτήθηκε επίμονα πολλές φορές επ’ αυτού, αναφέροντας μόνο τις Πολιτείες γενικώς και αορίστως.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην διαθήκη επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, εκτός των άλλων και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με φορέα εταιρείες εξωχώριες και με χρηματοδότηση της αγοράς τους από την κεντρική BVI εταιρεία [….]. Ο Γεώργιος Τράγκας απεβίωσε την 14-12-2021 στην Αθήνα, ο οποίος κατέλιπε την από 19-02-2018 ιδιόγραφη διαθήκη του, με τις από 19-02-2018 και από 01-08-2018 τροποποιήσεις αυτής, ιδιόγραφη διαθήκη του, η οποία δημοσιεύθηκε την 25/4/2022 από το Πρωτοδικείο του Μονακό με ενέργειες συμβολαιογράφου του Πριγκιπάτου του Μονακό η οποία καταχωρήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου. Οι αιτούντες αποδέχθηκαν την κληρονομιά αυτού με το ευεργέτημα της απογραφής, ενώ εντός της νομίμου προθεσμίας αιτούνται τη διενέργεια απογραφής. Ο ετεροθαλής αδελφός μου Φρειδερίκος στις 07.06.2022 αποποιήθηκε την κληρονομιά, όπως προκύπτει και από Έκθεση Καταχώρησης Δήλωσης Αποποίησης Κληρονομιάς (Διαθήκης) του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου και έτσι ξεκίνησε από τους εναπομείναντες κληρονόμους, ήτοι εμένα και την Μαρία Καρρά, η απογραφή της κληρονομιάς ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, με το ευεργέτημα της απογραφής, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.” αναφέρει και εν συνεχεία η αναφορά στρέφεται στους δύο συνεκτελεστές της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα.

Έναν Ελβετό δικηγόρο και έναν Έλληνα συμβολαιογράφο τον οποίο στη συνέχεια ο Γιάννης Τράγκας θα επικαλεστεί ως μάρτυρα για τις 88 “περίεργες” πληρωμές των 320.000 ευρώ που έγιναν όπως αναφέρει για έξοδα που αφορούσαν στην κάλυψη των αναγκών της κυρίας Καρρά όπως το parking για την πολυτελή Bentley, τη Rolls Royce και τα έξοδα οικίας στο Σεν Τροπέ! “Στην διαθήκη ορίζονται δύο συνεκτελεστές ενεργούντες από κοινού: Ένας Ελβετός δικηγόρος και ο ένας συμβολαιογράφος Πειραιά από κοινού και κατ’ εφαρμογή του ελληνικού δικαίου. Οι συνεκτελεστές της διαθήκης έχουν την επιμέλεια και διαχείριση της κληρονομιαίας περιουσίας του θανόντος πατρός μου, την οποία έχω αποδεχτεί με το ευεργέτημα της απογραφής και άρα είναι διαχειριστές ξένης περιουσίας και έχουν υποχρέωση τήρησης των κανόνων επιμελούς διαχείρισης”.

Οι 88 πληρωμές για την Rolls Royce, την Bentley και το σπίτι στο Σεν Τροπέ

Όπως αναφέρει ο κ. Τράγκας, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μέσω των δικηγόρων του έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τις κινήσεις της χήρας του πατέρα του, για να διαπιστώσει τα εξής: “Υπέπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20.06.2022 έως 30.06.2023 έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 88 πληρωμές από χρήματα της κληρονομιάς, τις οποίες είχε εγκρίνει μόνο ο ένας εκ των συνεκτελεστών, ο Ελβετός δικηγόρος, οι οποίες: Δεν είχαν εγκριθεί από τον συνεκτελεστή της διαθήκης τον Συμβολαιογράφο Πειραιά και δεν αφορούσαν υποχρεώσεις της κληρονομιάς.

Οι ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες θίγουν και τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου ως εν δυνάμει πιστωτή, καθώς διενεργείται στο παρόν χρονικό στάδιο φορολογικός έλεγχος και μάλιστα έχει επιληφθεί η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, δεσμεύοντας στο σύνολό της την κληρονομιαία περιουσία στο έδαφος της Ελλάδος, αφήνοντας όμως αδέσμευτη την περιουσία στην αλλοδαπή, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης τραπεζικών λογαριασμών, γεγονός που εκμεταλλεύθηκε ο Ελβετός συνεκτελεστής και ενήργησε σε βάρος των συμφερόντων των κληρονόμων και σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου. Ο Ελβετός συνεκτελεστής ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει έλεγχος της κληρονομιάς από το Ελληνικό Δημόσιο, έχει εκδοθεί πράξη της Αρχής Καταπολέμησης, υπάρχει δέσμευση της περιουσίας και υπάρχει σφοδρή αντιδικία με την έτερη συγκληρονόμο μου, πραγματοποίησε πληρωμές που ουδόλως σχετίζονται με την κληρονομιαία περιουσία, πολύ περισσότερο με την διασφάλιση αυτής, αλλά αντιθέτως ζημίωσαν αυτή κατά το ποσό τουλάχιστον των 320.000 ευρώ που αφορούν οι επίδικες πληρωμές, με επιφύλαξη εννοείται για την τυχόν αποκάλυψη μεταγενέστερων πληρωμών που αφορούν ατομικές δαπάνες της.

Ο έτερος συνεκτελεστής ο Έλληνας συμβολαιογράφος, με επιστολή του προς τον Ελβετό δικηγόρο στις 14.07.2023 συγκοινοποιούμενη και στον Συμβολαιογράφο που συνυπέγραψε τις πληρωμές τους κάλεσε να παύσουν κάθε περαιτέρω πληρωμή η οποία δεν έχει σχέση με την κληρονομιαία περιουσία, αλλά και για την οποία δεν έχουν λάβει την γραπτή έγκρισή του, καθώς δεν πρόκειται να συναινέσει σε πληρωμές, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης και δεν αφορούν υποχρεώσεις της κληρονομιάς. Περαιτέρω, ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με τις ήδη διενεργηθείσες πληρωμές, για τις οποίες βέβαια ο ίδιος ουδέποτε είχε ενημερωθεί, πλην όμως δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση.

Αναλυτικά αναφέρω τις πληρωμές οι οποίες γνωστοποιήθηκαν κατόπιν πιέσεών στον Έλληνα συμβολαιογράφο, για το χρονικό διάστημα από 20.06.2022 έως και 30.06.2023, και έχουν λάβει χώρα παρανόμως είναι οι κάτωθι:

Α. Πληρωμές προς μισθωμένο ακίνητο στο Μονακό, όπου ευρίσκεται η φορολογική έδρα της κ. Καρρά, ύψους 61.299,09€.

Β. Πληρωμές προς Δικηγορική Εταιρεία οι οποίες αφορούν τα ακίνητα στην Αμερική, τα οποία η Μαρία Καρρά, ισχυρίζεται ότι δεν ανήκουν στην κληρονομιαία περιουσία, ύψους 109.131,05€.

Γ. Πληρωμές για παροχή υπηρεσιών προς την Δικηγορική Εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Ελβετός δικηγόρος, ύψους 104.037,00€ για άγνωστες υπηρεσίες που σίγουρα δεν αφορούν την κληρονομία(πλήρωσε τον εαυτό του).

Δ. Πληρωμές για μισθωμένο parking στο Μονακό, δυνάμει του οποίου η Μαρία Καρρά, διατηρεί εκεί την φορολογική της έδρα, ύψους 7.770€.

Ε. Πληρωμές για το αυτοκίνητο μάρκας «BENTLEY», ύψους 2.854,37€, που χρησιμοποιεί η Μαρία Καρρά και που δεν συμπεριλαμβάνεται στο ενεργητικό της κληρονομίας.

ΣΤ. Πληρωμή για το αυτοκίνητο μάρκας «ROLLS ROYCE», το οποίο είναι μισθωμένο με καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης – leasing, ύψους 1.426,74€, που βρίσκεται στην κατοχή της Μαρίας Καρρά και εννοείται αυτό συμπεριλαμβάνεται στην κληρονομιά.

Ζ. Πληρωμές για την συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των ακινήτων στην Νίκαια και στο Σεν – Τροπέ, ύψους 11.828,35€: Επισημαίνεται ότι ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου του ακινήτου στην Νίκαια ούτως ή άλλως ανήκει στην εγκαλουμένη και δεν αφορά την κληρονομιά, ενώ σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες του ακινήτου στο Σεν – Τροπέ, δεδομένου ότι αυτό δεν αποφέρει κανένα έσοδο από την εκμετάλλευσή του στην κληρονομιά, ευχερώς γίνεται αντιληπτό ότι εφόσον τα οφέλη από την εκμετάλλευσή του τα καρπώνεται η εγκαλουμένη, δεν μπορεί τα έξοδα που είναι αναγκαία για την εκμετάλλευσή της χρήσης του (συντήρηση, θέρμανση, χημικά πισίνας κλπ.) να καταλογίζονται στην κληρονομιά.

Η. Πληρωμές προς εταιρεία στο Μονακό ύψους 9.173,00€”.

Πηγή: newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

nosokomeio 1

22/02/2024 | 09:05

Πάτρα: Διασωληνωμένη με λοίμωξη φοιτήτρια που ήταν σε κατάληψη

22/02/2024 | 09:00

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το απόγευμα το Συνέδριο του κόμματος – «Ανακωχή» ενόψει ευρωεκλογών

22/02/2024 | 08:54

Γιάννα Τερζή: «Ήμουν τυχερή που πήγα σε γιατρό που δεν με άφησε παράλυτη»
kifisos kinisi 201023

22/02/2024 | 08:43

Κίνηση στους δρόμους: Ταλαιπωρία χιλιομέτρων στον Κηφισό

22/02/2024 | 08:34

Φρίκη στη Ζάκυνθο: 27χρονος χτύπησε και προκάλεσε με φάρμακα τη διακοπή κύησης της 19χρονης φίλης του

22/02/2024 | 08:27

Ναταλία Δραγούμη: «Η Μαίρη Χρονοπούλου κατέβαινε με μια διάφανη ρόμπα φορώντας από μέσα τα εσώρουχα της»
ntani giannakopoulou 220224

22/02/2024 | 08:20

Ντάνη Γιαννακοπούλου: «Για μένα πρέπει να συνεχιστεί ο “Έρωτας Φυγάς”»

22/02/2024 | 08:10

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα, οι συνομιλίες για ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς συνεχίζονται

22/02/2024 | 08:04

ΠΑΟΚ: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του Μπάμπα
survivor lianos 220224

22/02/2024 | 07:59

Survivor: Ανακοίνωση «σοκ» από τον Γιώργο Λιανό – Ποια παίκτρια αποχώρησε

22/02/2024 | 07:54

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Η επιστροφή του Βιμ Βέντερς και η ανερχόμενη Τζόντι Κόμερ

22/02/2024 | 07:50

Παναθηναϊκός: Πριμ 500.000 ευρώ απ’ τον Αλαφούζο για την πρόκριση κι άλλες 500.000 ευρώ αν κατακτήσουν οι «πράσινοι» το Κύπελλο
kairos vroxi 220224

22/02/2024 | 07:47

Καιρός σήμερα: Πού θα βρέξει – Έως τους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

22/02/2024 | 07:44

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – Τι διεκδικεί

22/02/2024 | 07:41

Απόβαση και των μελισσοκόμων στο Σύνταγμα – Παίρνουν οριστικές αποφάσεις οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους
screenshot 2
Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν έχω κλάψει για γυναίκες αλλά για άντρες»
ac99f59b 1708415145141 401358785 ougarezos
«Χείμαρρος» ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για το «Πρωινό»: «Πετάχτηκαν δύο τσουτσέκια, η άλλη έχει περάσει από 45 παραγωγούς για να επιβιώσει»
alertas2
Διονύσης Αλέρτας: «Δεν πληρώθηκα ποτέ από την εκπομπή της Σκορδά, νομίζω ότι κανένας δεν πήρε λεφτά τότε»
325886
Άντζελα Δημητρίου: Βαρύ πένθος για την τραγουδίστρια
screenshot 6
Ξεσπά μέσα από το νοσοκομείο η Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Είμαι ζωντανή, ντροπή τους!»
screenshot 20
Γιώργος Λιάγκας – Βαγγέλης Περρής: Το on air υπονοούμενο για την Κατερίνα Καινούργιου