Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η βασίλισσα Ελισάβετ ζει ένα δράμα: «Το στέμμα μου είναι τόσο βαρύ που φοβάμαι μη μου σπάσει το λαιμό»

Σε αποκαλύψεις προχωρά η βασίλισσα Ελισάβετ αναφορικά με τα κοσμήματά της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σε εκπομπή του BBC που θα μεταδοθεί το Σάββατο.

Μεταξύ άλλων η γυναίκα που βρίσκεται στο βρετανικό θρόνο τα τελευταία 65 χρόνια λέει ότι το στέμμα της είναι τόσο βαρύ ώστε φοβάται ότι μπορεί να της σπάσει το λαιμό αν σκύψει.

Γι' αυτό, όπως λέει, κάθε φορά που πρέπει να εκφωνήσει έναν λόγο ενώ φοράει το στέμμα της, υποχρεώνεται να κρατάει τα χαρτιά μπροστά στα μάτια της.
«Οποτε όπως βλέπετε υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα με τα στέματα αλλά κατά βάση πρόκειται για πολύ σημαντικά αντικείμενα» προσθέτει γελώντας.

Το στέμμα που φοράει η βασίλισσα Ελισάβετ είναι, πάντως, μικρότερο από αυτό των προκατόχων της.

Η ίδια μιλάει, επίσης, με... στοργή για δύο μαργαριτάρια που κρέμονται κάτω από τις δύο «αψίδες» του στέμματος καθώς όπως εξηγεί «ήταν προορισμένα για σκουλαρίκια. Δεν είναι "ευτυχισμένα" γιατί προορίζονταν για ζωντανά όντα και όχι για να κρέμονται έτσι για χρόνια».

Στην ίδια συνέντευξη η βασίλισσα Ελισάβετ αποκαλύπτει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της ενθρόνισής της το 1953, το φόρεμά της κόλλησε σε κάποιο σημείο του χαλιού και για κάποια δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Send this to a friend