Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Με αναπηρικό αμαξίδιο στην έκθεση φωτογραφίας του Νικόλαου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με αναπηρικό αμαξίδιο πήγε στην έκθεση φωτογραφίας του γιου του, Νικόλαου ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του μετά τη νοσηλεία του σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Με αναπηρικό αμαξίδιο πήγε στην έκθεση φωτογραφίας του γιου του, Νικόλαου ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του μετά τη νοσηλεία του σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο 79 ετών Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ μετακινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας κάποιων κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε στην έκθεση φωτογραφίας του γιου του Νικόλαου, η οποία έγινε στο Μουσείο Μπενάκη η οποία λέγεται Aegean-Dessert: Έρημος και θάλασσα. Αθήνα και Ντόχα. Αντίθετα πράγματα και όμως όμοια με ένα τρόπο που θυμίζει την απεραντοσύνη και τη ρευστότητα της φύσης. Αυτοί ακριβώς οι παραλληλισμοί ανάμεσα στην έρημο του Κατάρ και του Αιγαίου Πελάγους παρουσιάζονται στην έκθεση Aegean Dessert του Πρίγκιπα Νικόλαου στο Μουσείο Μπενάκη, ο οποίος δημιούργησε δύο βιωματικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στην Ντόχα.

Οι εικόνες από την έρημο του Κατάρ δίπλα σε φωτογραφίες του Αιγαίου Πελάγους υπογραμμίζουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των εναλλασσόμενων αυτών τοπίων, ενώ σε κάποιες συνενώνονται τα δύο στοιχεία, η έρημος και η θάλασσα, δημιουργώντας ένα οπτικό παιχνίδι. Οι εγκαταστάσεις, στηριγμένες στην τοπική αρχιτεκτονική και εμπλουτισμένες με παραδοσιακές μουσικές και ακούσματα δημιουργημένα σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, τονίζουν τον διάλογο των πολιτισμών μέσω της τέχνης. Η έρημος του Κατάρ απαθανατίστηκε σε ένα από τα ταξίδια του Πρίγκιπα Νικόλαου στη Ντόχα, όταν ήταν καλεσμένος της Α.Ε. Σεΐχα Αλ Μαγιάσα Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, μιας από τις σημαντικότερες μορφές στον χώρο της τέχνης παγκόσμια. Στην Αθήνα, οι φωτογραφίες θα φιλοξενηθούν σε μια σκηνή Βεδουίνων (bait al shaar) η οποία θα δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση στην αυλή του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.

Send this to a friend