Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γεωργία Μπίκα: «Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα» – Συγκλονίζει η ανάρτησή της

LIFESTYLE

Κούστας- Γιαννικοπούλου: Μάχη για τη διατροφή- Πόσα χρήματα καλείται να πληρώσει ο εφοπλιστής

Δεν έχει τέλος η δικαστική διαμάχη του Γιάννη Κούστα με την πρώην σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου για τη διατροφή, που καλείται ο εφοπλιστής να πληρώσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρεγγίνας Σπυράτου για το mononews.gr, η μηνιαία διατροφή μειώνεται στις 22.500 ευρώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο του 2021.


Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις οικονομικές απαιτήσεις της πρώην συζύγου, για εκείνην και τα παιδιά της, που έγιναν εν μέρει δεκτές από το δικαστήριο (από τις 43.340 ευρώ που διεκδικούσε, τις επιδικάστηκαν 29.500 ευρώ), ο Γιάννης Κούστας αναμένεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, διεκδικώντας περαιτέρω μείωση της διατροφής.

Ποια ποσά και γιατί καλείται να πληρώσει ο Γιάννης Κούστας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε σε χρόνο-ρεκόρ (μόλις ένα μήνα μετά τη συζήτηση της αγωγής) την απόφαση του.

Σύμφωνα με αυτήν, επιδικάζεται μηνιαία διατροφή για τη διετία Ιανουάριος 2019 – Ιανουάριος 2021:

-Για την 17χρονη κόρη του Γιάννη Κούστα 13.000 ευρώ το μήνα (διεκδικούσε με την αγωγή 15.021 ευρώ κάθε μήνα).

-Για την 18χρονη κόρη 13.000 ευρώ έως τον Αύγουστο του 2019 (διεκδικούσε 15.382 ευρώ) και από το Σεπτέμβριο που μετακόμισε για σπουδές στις ΗΠΑ, 9.500 ευρώ (διεκδικούσε 17.983 ευρώ).

-Για την πρώην σύζυγο 3.500 ευρώ έως το Σεπτέμβριο του 2019 (ζητούσε 10.336 ευρώ κάθε μήνα).

Ποια ποσά έχει καταβάλει

Στη 18χρονη κόρη του έχει πληρώσει 71.000 ευρώ, το οποίο αφορά στα δίδακτρα του πρώτου έτους των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και τη διαμονή της στη φοιτητική εστία.

Όπως δήλωσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του κ. Κούστα, καταβάλει μηνιαίως στη μικρότερη κόρη του 9.000 ευρώ, ποσό που κατέβαλε και στη μεγαλύτερη κόρη του μέχρι τον περασμένο Αύγουστο.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου για την επιδίκαση της υψηλής διατροφής στα δύο νεαρά κορίτσια δεν διαφέρει με αυτό της προ διετίας δικαστικής απόφασης διατροφής.

Αναγνωρίστηκε αφενός υπαιτιότητα για το χωρισμό στον εφοπλιστή (άρα υποχρέωση του να πληρώσει διατροφή στην πρώην σύζυγο), αφετέρου η ανάγκη τα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν όπως ακριβώς ζούσαν πριν από το χωρισμό των γονιών τους. Οπως ανέφερε η απόφαση:

«Οι διάδικοι, πριν από τη διάσπαση του γάμου τους, ζούσαν με τα τέκνα τους μία πολυτελή και ιδιαίτερα δαπανηρή ζωή, ανάλογη των οικονομικών δυνατοτήτων τους. Ο εναγόμενος (Γ.Κούστας) διέκοψε τη συμβίωση όταν αποχώρησε από τη συζυγική οικία, χωρίς να υπάρχει εύλογη αιτία».

Το δικαστήριο κατέληξε στη συγκεκριμένη διατροφή, υιοθετώντας τα επιχειρήματα της πρώην συζύγου ότι ο Γιάννης Κούστας είναι ένας εκ των ισχυρότερων παραγόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας, με ετήσια εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και συνεπώς μπορεί να καταβάλει την υψηλή διατροφή, χωρίς έχει οικονομικό αντίκτυπο.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να βαρύνει τον εφοπλιστή το σύνολο των οικονομικών απαιτήσεων για τη διατροφή, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και τις γενικότερες ανάγκες των παιδιών του.

«Η Σοφία Γιαννικοπούλου είναι σε θέση να εργαστεί»

Με το σκεπτικό ότι η Σοφία Γιαννικοπούλου είναι σε θέση να εργαστεί ή να ενοικιάσει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της, υποχρεώνει τη μητέρα των παιδιών να συνεισφέρει μηνιαίο ποσό 1.000 ευρώ για τις ανάγκες της ανήλικης κόρης της και 500 ευρώ για τις ανάγκες της ενήλικης.

Στις 20 Ιανουαρίου συζητήθηκε η αγωγή της πρώην συζύγου που συνυπέγραψε και η ενήλικη πλέον κόρη της.

«Η πρώην σύζυγος μου δεν δικαιούται καμία διατροφή», είχε υποστήριξε τότε μέσω των δικηγόρων του ο Γιάννης Κούστας. Αποδέχθηκε να καταβάλει δαπάνες μόνο για τις κόρες τους και εξέφρασε την άποψη ότι η πρώην σύζυγος του δύναται να εκμεταλλευτεί την ακίνητη περιουσία της και να εργαστεί για να καλύψει, με τα δικά της εισοδήματα, τις προσωπικές της ανάγκες.

Για τη φοιτήτρια κόρη του, πέραν της κάλυψης των σπουδών της στην Αμερική, ο εφοπλιστής προσφέρθηκε να καταβάλει ετησίως άλλες 9.000 ευρώ για να καλυφθούν άλλες δαπάνες, όπως τα αεροπορικά της εισιτήρια για τα ταξίδια της σε Αμερική και Ελλάδα αλλά και ο μήνας των διακοπών της.

Όπως είπαν οι δικηγόροι του «τα χρήματα αυτά υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μιας 18χρονης», χαρακτηρίζοντας «εξωπραγματικά τα αιτούμενα ποσά»

«1.500 ευρώ το μήνα για ρούχα και παπούτσια; 1.000 ευρώ το μήνα για σούπερ μάρκετ; Πού ακούστηκαν αυτά τα ποσά; Όταν με 500 και 600 ευρώ το μήνα ζουν ολόκληρες οικογένειες», υποστήριξαν οι δικηγόροι.

Ως μάρτυρας της Σοφίας Γιαννικοπούλου κατέθεσε στο δικαστήριο η αδελφή της, η οποία υποστήριξε ότι τόσο εκείνη όσο κι άλλοι συγγενείς, δανείζουν την πρώην ηθοποιό για να πληρώνει το ενοίκιο στο νέο σπίτι όπου η οικογένεια μετακόμισε. Μια μεζονέτα στο Παλιό Ψυχικό, περίπου 450 τετραγωνικών κατά τη μάρτυρα, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ.

«Έχει δανειστεί από όλους μας. Από εμένα, από το γαμπρό μας», κατέθεσε η μάρτυρας, υποστηρίζοντας ότι η αδελφή της «αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την υπερπολυτελή μονοκατοικία της Γλυφάδας, διότι αδυνατούσε οικονομικά να πληρώσει ακόμα και το ηλεκτρικό ρεύμα:

«Όταν η αδελφή μου χώρισε με τον κ. Κούστα, τα έξοδα διογκώθηκαν. Έμεινε ανεξόφλητος μέχρι και ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το σπίτι της Γλυφάδας όπου διέμενε με τα παιδιά της. Αναγκάστηκε να νοικιάσει αυτό το σπίτι 3.500 ευρώ το μήνα αλλά και το εξοχικό στο Λαγονήσι, 6.000 ευρώ το μήνα. Ομως, αυτά τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμούς των εταιρειών, όπου ανήκουν τα σπίτια. Δεν εισπράττονται από την κα Γιαννικοπούλου. Με αυτά τα χρήματα ξεχρεώνει τα έξοδα των σπιτιών.»

Όσο για τον ισχυρισμό του εφοπλιστή ότι η Γιαννικοπούλου «μπορεί να δουλέψει για να καλύψει τις ανάγκες της», η μάρτυρας κατέθεσε ότι η αδελφή της εγκατέλειψε, χωρίς αντίρρηση, την καριέρα της όταν της το ζήτησε ο κ.Κούστας:

«Η Σοφία Γιαννικοπούλου ήταν ηθοποιός. Όταν γνωρίστηκαν με τον Κούστα της είπε να μην ξαναεργαστεί, εγκατέλειψε την καριέρα της. Στα 56 της χρόνια με προβλήματα υγείας, πώς να εργαστεί; Να βγει στην πιάτσα και να πει ζητάω δουλειά σαν ηθοποιός;»

Ως μάρτυρας του Γιάννη Κούστα κατέθεσε ο εφοπλιστής και κουμπάρος του Δημήτρης Δαλακούρας, ο οποίος έχει βαφτίσει και τη μικρή κόρη Κούστα-Γιαννικοπούλου και την κόρη του εφοπλιστή με την Δήμητρα Μέρμηγκα.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, «τα χρήματα που έδωσε ο κ.Κούστας για τη φοιτήτρια κόρη του, υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της» ενώ τα υπόλοιπα χρήματα «τα παιδιά τα ζητούν για να τα δώσουν στη μητέρα και τη θεία τους».

πηγή: mononews.gr

Ροή Ειδήσεων

18/05/2022 | 09:33

Άγριες Μέλισσες: Βάφει τα χέρια του με αίμα – Τι θα δούμε απόψε

18/05/2022 | 09:24

ΝΑΤΟ: Η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα για την ένταξή τους

18/05/2022 | 09:09

Καμάλα Χάρις: Η ανάρτησή της για την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

18/05/2022 | 09:01

Αναστάσιος Ράμμος: Τα πρώτα μου χρήματα στη μουσική μου τα έδωσε ο Παύλος Φύσσας

18/05/2022 | 08:56

Θύμιος Μπουγάς: Έκκληση από την αδερφή του – «Βρείτε τον, να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν μαζί του»

18/05/2022 | 08:34

Survivor: Ένταση με τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση – «Όλοι ξέρουν τι γίνεται με τα πληρωμένα sms για να παραμείνει»

18/05/2022 | 08:19

Αυτοκτονία 14χρονου: Συγκλονίζει φίλος του – «Πριν τρεις μήνες μου είχε πει “αν αυτοκτονήσω τι θα κάνεις;”»

18/05/2022 | 08:09

Ιταλία: 34χρονη καθηγήτρια είχε δεσμό και έκανε παιδί με 14χρονο

18/05/2022 | 07:58

Oυκρανός υπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος μπαίνει σε «παρατεταμένη φάση»

18/05/2022 | 07:46

Μάνος Δασκαλάκης: Έστειλε εξώδικο-απάντηση στην Ρούλα Πισπιρίγκου – Ο γκρι φάκελος που της ζητά

18/05/2022 | 07:33

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την δολοφονία και το βιασμό της

18/05/2022 | 07:25

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι πρώτοι “30” της Κεντρικής Επιτροπής

18/05/2022 | 07:17

Χαμόγελα στο Μαξίμου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Όσα είπε στον Πούτιν για να τα ακούσει ο Ερντογάν 

18/05/2022 | 06:53

18η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

18/05/2022 | 06:45

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
Νίκος Οικονομόπουλος: Με “καυτή” παρέα σε παραλία του Μυκόνου
«Άφωνη» η Σκορδά: «Βγες και πες στο τραγούδι σου ότι ο Λιάγκας είναι μαλ@@@ς, μαζί σου κι εγώ θα συμφωνήσω»
Σοκάρει η Ντέσσυ Κουβελογιάννη για τη Νανά Καραγιάννη: «Τρώγαμε και πήγαινε στην τουαλέτα να βγάλει αυτό που είχε φάει»
Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: «Δεν έχω συνέλθει ακόμα» – Τι είπε για την αποχώρηση της από το Survivor
Σπύρος Μπιμπίλας για Αλέξη Κούγια: «Του είπα καλημέρα και με αποκάλεσε αμόρφωτο καραγκιόζη»
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Βαθιά συγκινημένος με την κόρη του – «Δεν μπορώ καν να μιλήσω…»