Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ξέσπασμα» Φίλιππου Σοφιανού: «Είχε παραγίνει το κακό - Εγκατέλειψα την Ελλάδα γιατί με είχε κουράσει το παιχνίδι που γινόταν»

Ο Φίλιππος Σοφιανός επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια και ξεσπά μιλώντας για τους λόγους που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τη χώρα. 

Ο ηθοποιός με αφορμή την επιστροφή του στη θεατρική σκηνή, μίλησε στο Secret και εξήγησε τους λόγους που τον είχαν κάνει να εγκαταλείψει την πατρίδα του.

«Είχα φύγει γιατί με είχε κουράσει το παιχνίδι που γινόταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Διάβαζα μια είδηση και αμέσως καταλάβαινα τι κρυβόταν από πίσω. Είχε παραγίνει το κακό. Η κρίση δεν είχε εμφανιστεί ακόμα. Την κατάλαβα στην Κύπρο, όπου ήταν όλα διαφορετικά. Αλλά εκεί είχα μια νέα αφετηρία ζωής. Έκανα πάλι οικογένεια και αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο να μείνω μόνιμα. Ήταν μια αναθεώρηση όλης της ζωής μου, ένα restart. Όταν έφυγα, δεν δεχόμουν προτάσεις από την Ελλάδα, το είχα κλείσει τελείως αυτό.

Οι συνθήκες στην τηλεόραση εκεί ήταν πολύ σκληρές, γιατί οι παραγωγές στήνονταν στον αέρα. Με δυσκόλεψε αυτό, γιατί ήμουν κακομαθημένος, επειδή είχα κάνει στην Ελλάδα πολύ οργανωμένες και σοβαρές δουλειές. Αλλά έπρεπε να δεχτώ τη νέα πραγματικότητα. Τώρα που γύρισα είναι σαν ένας επαναπατρισμός. Όμως, βρήκα την Αθήνα πολύ διαφορετική από το 2011, όταν την άφησα. Βρήκα ανθρώπους σε μαρασμό και κατάθλιψη».

Send this to a friend