Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Νίκος Κουρής: «Δεν έκανα τηλεόραση και το πλήρωσα με φτώχεια... Δεν είμαι μαϊντανός»

Ύστερα από δέκα χρόνια αποχής, ο Νίκος Κουρής ετοιμάζεται να επιστρέψει με τηλεπαιχνίδι την ΕΡΤ, ωστόσο πολλοί τον έκριναν αρνητικά για την επιλογή του αυτή.

Ύστερα από δέκα χρόνια αποχής, ο Νίκος Κουρής ετοιμάζεται να επιστρέψει με τηλεπαιχνίδι την ΕΡΤ, ωστόσο πολλοί τον έκριναν αρνητικά για την επιλογή του αυτή.

Σε συνέντευξή του στο People, ο ηθοποιός μιλά για την επιστροφή του, αλλά και για τη στάση του απέναντι στη ζωή, τη δουλειά και το χρήμα.

Τόσα χρόνια, διατηρώ ένα προφίλ πολύ προφυλαγμένο από την τηλεόραση και δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα που δεν μου άρεσε, λέει μεταξύ άλλων ο Νίκος Κουρής.

«Αυτή είναι και η δύναμή μου. Να φανταστείς στην τηλεόραση μπήκα στα 35 μου. Μέχρι τότε, δεν έκανα τηλεόραση συνειδητά. Και το πλήρωσα με κόπο, δουλειά και μεγάλη φτώχεια. Δεν έχω ξεπουλήσει τη δουλειά μου -με την έννοια της εμπορικής συναλλαγής-, δεν έχω κυνηγήσει ρόλους -ήθελα να είμαι σε συνεργασίες πιο συνολικές όπως εγώ τις ονειρευόμουν-, έχω διαμορφωμένα αισθητικά κριτήρια και έχω διανύσει μια συγκεκριμένη διαδρομή και σε αυτήν μόνο, δίνω λόγο. Σε κανέναν άλλον! Μου είναι πολύ καλύτερο να παρουσιάσω αυτό το τηλεπαιχνίδι από το να παίξω σε ένα σήριαλ!

– Δεν έχεις κάνει και πολλά σίριαλ…

Έχω κάνει τρία επιλεγμένα σίριαλ και έχω αρνηθεί 1.422! Δεν έχω καεί, δεν είμαι μαϊντανός και δεν έχω βγάλει λεφτά!

Σε ερώτηση «και πώς ζει;» λέει ότι «ανέκαθεν από το θέατρο ζούσα! Κι αυτή τη στιγμή δεν κάνω δυο δουλειές για τα χρήματα. Κάνω δυο δουλειές για μένα. Και για μένα δεν είναι δουλειές, είναι η επιλογή μου και η καλλιτεχνική μου ανάγκη. Δεν θυσιάζεις επτά ημέρες την εβδομάδα για τα λεφτά. Δεν ανέχομαι για την προσωπική μου αξιοπρέπεια να φανταστώ ότι κάνω κάτι για τα λεφτά».

People

Send this to a friend