Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

O Μπαράκ Ομπάμα έκανε το πρώτο του εξώφυλλο σε gay περιοδικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

O Μπαράκ Ομπάμα έκανε το πρώτο του εξώφυλλο σε gay περιοδικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ναι, ο Μπαράκ Ομπάμα φιγουράρει στο εξώφυλλο του μηνιαίου περιοδικού ομοφυλοφίλων «Out» και κάπως έτσι γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που φωτογραφίζεται σε γκέι περιοδικό.

H συντακτική ομάδα του «Out» τιμά τον Αμερικανό πρόεδρο στο επετειακό τεύχος με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία τραβηγμένη από το φωτογράφο Ryan Pfluger και τίτλο: «Ο πρόεδρός μας–Σύμμαχος, ήρωας, ίνδαλμα».

«Ναι, πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά (...) ωστόσο όποιος κι αν είναι ο τρόπος που θα εξετάσουμε το ζήτημα, ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του συνέβαλαν στο να υπάρξει μια εξαιρετική αλλαγή στη ζωή της LGBT κοινότητας στις ΗΠΑ». «Για κάποιον που, στην αρχή, έμοιαζε να υπεξέφευγε –ή ακόμα και να ενοχλούνταν– για το ζήτημα αυτό, η εξέλιξη του προέδρου Ομπάμα στο θέμα του δικαιώματος του γάμου για όλους είναι κάτι που αξίζει το σεβασμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Η.Π,Α

Καθοριστικό λόγο στην επιλογή του Αμερικανού προέδρου για το εξώφυλλο του περιοδικού αποτέλεσε η απόφαση του το Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να νομιμοποίησει στα τέλη Ιουνίου το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου σε ολόκληρη την χώρα.

        Ο Ομπάμα φωτογραφημένος τη βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου- Τς φωτογραφίες τράβηξε για το "Οut" ο Ryan Pfluger στις 5 Οκτωβρίου

"Η προώθηση και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, αποτελεί θεμελιώδες μέρος της εξωτερικής μας πολιτικής και ένα στοιχείο των δεσμεύσεών μας με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο" αναφέρει στη συνέχεια ο Ομπάμα στη συνέντευξη στο Out.

[adsense]

Σε ερώτηση για τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν και καταπατούν συστηματικά τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, όπως η Σαουδική Αραβία, σημειώνει πως κάποιοι προσπαθούν να ισχυρίζονται ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει στην κουλτούρα τους ή ότι προσπαθεί να επιβληθεί ως «ξένη» αξία.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ΛΟΑΤ είναι μέλη όλων των κοινωνιών και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια καθολική αξία. Το πώς στέλνουμε αυτό το μήνυμα μπορεί να αλλάζει από χώρα σε χώρα. Μερικές φορές το κάνω σε δημόσιες ομιλίες. Άλλες φορές, μπορούμε να το κάνουμε κατ 'ιδίαν, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με ξένες κυβερνήσεις. Ναι, μπορεί κάτι τέτοιο να κάνει για ορισμένους δύσκολες τις συνομιλίες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας για λογαριασμό των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Send this to a friend