Αθήνα

 

27 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Σταμάτης Κόκοτας – Γιε μου, γιε μου: Η ιστορία του τραγουδιού – Για ποιον είχε γραφτεί

LIFESTYLE

OPEN κατά Καινούργιου: Κάποιοι δεν τιμούν τις δεσμεύσεις τους και υποκινούν αθέμιτες πρακτικές

«Πόλεμος»! Με αυτή τη λέξη περιγράφεται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην Κατερίνα Καινούργιου και το κανάλι του OPEN, μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής «Ευτυχείτε», αφού όλα δείχνουν πως οι δυο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Δείτε επίσης

Κατερίνα Καινούργιου: Ανακοινώνει δημόσια στο Instagram το τέλος από το OPEN

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του «Ευτυχείτε», λοιπόν, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Κατερίνα Καινούργιου κατήγγειλε για συγκεκριμένους λόγους την σύμβασή της με το κανάλι, που υπεγράφη πέρυσι με διετή διάρκεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής το Open έδωσε απάντηση στην Κατερίνα Καινούργιου, κάνοντας λόγο για αναληθείς ισχυρισμούς.

Η επίσημη ανακοίνωση του Open

«Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, θα ασκήσει δυναμικά κάθε νόμιμο και θεσμικό του δικαίωμα απέναντι σε όλους όσοι εφευρίσκουν και επικαλούνται αναληθείς ισχυρισμούς για να μην τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, καθώς και απέναντι σε όσους συμμετέχουν, υποκινούν και ανέχονται αθέμιτες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα απαντηθούν μέσω της νόμιμης οδού όσα ανυπόστατα αναφέρονται στο εν λόγω εξώδικο, ενώ ο σταθμός θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του και της επαγγελματικής δεοντολογίας που πρέπει να τηρείται σε κάθε χώρο και, ιδίως, στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το OPEN, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον τρίτο χρόνο της δυναμικής του λειτουργίας, συνεχίζει απρόσκοπτα, το σχεδιασμό της νέας τηλεοπτικής σεζόν με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή πλουραλιστικού και ποιοτικού προγράμματος στο τηλεοπτικό κοινό».

Γιατί κατήγγειλε η Καινούργιου τη σύμβασή της με το OPEN– Τα εξώδικα, η απουσία της διοίκησης, οι περικοπές

Ειδικότερα, δεν πέρασαν παρά μόνο δύο ώρες από το σήμα τέλους της εκπομπής “Ευτυχείτε”, με την Κατερίνα Καινούργιου να αποχαιρετάει το τηλεοπτικό κοινό συγκινημένη, να ευχαριστεί για τη συνεργασία όλους μπροστά και πίσω από τις κάμερες και τους ανθρώπους του OPEN, και έφτασε στο κανάλι το έγγραφο με το οποίο κατήγγειλε τη σύμβασή της και ζητάει τη λύση του συμβολαίου της. Να θυμίσουμε ότι η Κατερίνα Καινούργιου πέρσι υπέγραψε συμβόλαιο 2 χρόνων με το κανάλι, με ρήτρα σχεδόν μισό εκατομμύριο!

Η παρουσιάστρια διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με την ιδιοκτησία του σταθμού, κάτι που θα αντιληφθείτε και στη συνέχεια από τους λόγους που ρίχνει στο τραπέζι και είναι αυτοί που την οδήγησαν στη σημερινή της κίνηση. Κάτι που πριν από δύο χρόνια είχε κάνει και ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος τότε επίσης δεσμευόταν με άλλον ένα χρόνο συνεργασία με το Open.

Τί συνέβη, τελικά, και η παρουσιάστρια που κέρδισε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στην πρωινή ζώνη εγκαταλείπει το OPEN; Τί είναι αυτό που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της έκανε το γυαλί να ραγίσει και να φτάσει λίγες ώρες μετά το τέλος της εκπομπής της στην καταγγελία;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheCaller, η καταγγελία της σύμβασης της αναφέρει τα παρακάτω βασικά σημεία:

-Η Κατερίνα Καινούριου εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon και εν συνεχεία Open Beyond, με σκοπό να αναλάβει, την επιμέλεια και παρουσίαση της πρωινής, ζωντανής, ψυχαγωγικής ζώνης σε συνθήκες υψηλής ανταγωνιστικότητας.

-Η Κατερίνα και η ομάδα της κατάφεραν να φέρουν την εκπομπή της «Ευτυχείτε» στη πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης για τη σεζόν 2020/2021 με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή.

– Επί σειρά μηνών η παρουσιάστρια και οι συντελεστές της εκπομπής «Ευτυχείτε» εξέφραζαν και εγγράφως με βομβαρδισμό e-mails και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, την αγωνία τους για την πλήρη απουσία στήριξης από τη Διεύθυνση προγράμματος χωρίς καμία ανταπόκριση.

– Η Διεύθυνση προγράμματος αντιθέτως τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε σταδιακή υποβάθμιση των μέσων παραγωγής – πάρα το γεγονός ότι η εκπομπή βρισκόταν στην κορυφή της τηλεθέασης. Συγκεκριμένα προχώρησε σε μείωση κόστους της εκπομπής, αφαιρώντας σημαντικούς πόρους παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει οι συντελεστές για επανόρθωση : (π.χ. μείωση των ωρών μοντάζ, μείωση στις βάρδιες και τον αριθμό των εξωτερικών συνεργείων, και μετά από αποχώρηση μελών της δημοσιογραφικής ομάδας έμεινε η ομάδα της εκπομπής υποστελεχωμένη).

Παράλληλα, λίγους μήνες μετά την ανανέωση της συνεργασίας (το 2020), προστέθηκε άλλη μία προβληματική διάσταση. Η καθολική απουσία της Διεύθυνσης Προγράμματος από διαδικασίες και πρωτόκολλα όπως συσκέψεις, συζητήσεις, ανταλλαγή επικοινωνίας και ανταπόκριση στα ζητήματα που προέκυπταν. Σε ένα καθημερινό, ζωντανό πρόγραμμα, η ανάγκη του κεντρικού παρουσιαστή να είναι σε άμεση επαφή με την Διεύθυνση Προγράμματος και τον σταθμό είναι θεμελιώδης. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρούσα διεύθυνση προγράμματος δεν παρουσιάστηκε σε καμία από τις εκπομπές, ούτε καν στο στούντιο της εκπομπής για έναν απλό χαιρετισμό. Συγκεκριμένα το τελευταίο έτος δεν έγινε καμία σύσκεψη υπό την αιγίδα της διεύθυνσης για την πορεία της εκπομπής «Ευτυχείτε», καμία συνάντηση με την παρουσιάστρια , δεν δόθηκε καμία απάντηση στα email.

-Εκτός από την εκφρασμένη για μήνες δυσαρέσκεια της παρουσιάστριας υπήρξε απόφαση κάποιων μελών της ομάδας να αποχωρίσουν ή/και άλλα μέλη σκέφτονταν να αποχωρίσουν.

-Λόγω του κλίματος δυσαρέσκειας που υπήρχε, με emails ζητήθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους να γίνει συζήτηση ανανέωσης της συνεργασίας βασικών συντελεστών της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, το οποίο ουδέποτε έγινε.
Συνέπεια όλων αυτών που περιγράφονται ήταν όπως αναφέρεται να έχει κλονιστεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της παρουσιάστριας και του σταθμού και η πίστη μου στο μέλλον της συνεργασίας.

Επιπλέον με μία σειρά από ενέργειες του σταθμού εθίγη η ηθική και επαγγελματική υπόσταση της παρουσιάστριας.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις, που σίγουρα θα τις διαχειριστούν οι νομικοί του OPEN και της παρουσιάστριας. Το σίγουρο είναι ότι γυαλί που ραγίζει δεν κολλάει εύκολα. Η ευτυχής κατάληξη ως προς τα νούμερα τηλεθέασης για την Κατερίνα Καινούργιου είχε άτυχη κατάληξη ως προς τη σχέση της με το Open, με την ίδια να επιλέγει την αποδέσμευσή.

Ροή Ειδήσεων

03/10/2022 | 16:58

Νάξος: Στο μαντρί ο 12χρονος Βασίλης πριν το σχολείο – Αλλά και άριστος μαθητής

03/10/2022 | 16:51

Μάντζος: Ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι η ΝΔ θέλησε να κρατήσει σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη

03/10/2022 | 16:44

Προειδοποίηση Αποστολάκη για ενδεχόμενη σύγκρουση με Τουρκία: «Δεν μπορεί να ελεγχθεί μέχρι πού θα φτάσει»

03/10/2022 | 16:42

Ευρυτανία: Ο σύζυγός της 48χρονης εισέβαλε στο σπίτι της παρά τα περιοριστικά μέτρα, λίγο πριν εξαφανιστεί

03/10/2022 | 16:33

Μπέσσυ Αργυράκη για : «Τον ζήλευα γιατί όλα τα κορίτσια έτρεχαν από πίσω του»

03/10/2022 | 16:30

Θεσσαλονίκη: Στο Aυτόφωρο 41χρονος επιβάτης που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση… λόγω μέθης

03/10/2022 | 16:27

Εύβοια: Χάθηκαν τα ίχνη 45χρονου βοσκού από τα Μανίκια

03/10/2022 | 16:20

Έρευνα: Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων από τον πληθωρισμό;

03/10/2022 | 16:08

Σασμός: Ο Αστέρης λυγίζει και εξομολογείται τον πόνο του για την Αργυρώ! Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο

03/10/2022 | 16:07

Παναθηναϊκός: Ανακατασκευάστηκε ο χλοοτάπητας της Λεωφόρου

03/10/2022 | 16:01

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνος ο κ. Μητσοτάκης για το κράτος δικαίου, αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες

03/10/2022 | 15:53

Άννα Μπεζάν: Το συγκινητικό βίντεο μέσα από το μαιευτήριο τη στιγμή που γεννάει

03/10/2022 | 15:52

Αγίος Παντελεήμονας: Πατέρας βίαζε την κόρη του επί πέντε χρόνια και ξυλοφόρτωνε τη γυναίκα του

03/10/2022 | 15:45

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες με τη Λιβύη»

03/10/2022 | 15:45

Νέος θάνατος κολυμβητή στην Κρήτη σε λιγότερο από 24 ώρες
Κατερίνα Παπακωστοπούλου: Ασταμάτητη με το μπικίνι της η δημοσιογράφος του Star
Love Island: «Το πρώτο βράδυ πήγαινα από πάνω του, ερχόταν από πάνω μου, υπήρχε άνεση»
Νίκος Μάνεσης: Αιφνιδίασε ξανά με την τοποθέτηση του – «Χθες πατώσαμε, άσχημο ξύλο!»
«Ο Γιώργος Μαρίνος δεν υπήρξε ποτέ φίλος μου, ήταν περίεργος άνθρωπος και δεν ήθελα να τον ξέρω»
Κατερίνα Στεφανίδη: Πλέον δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά, θέλουμε σκυλάκια, γατάκια, κατσίκια, άλογα…
Γεροντιδάκης για Τουμασάτου: Ήταν μια πραγματική αγκαλιά μάνας όταν εγώ ήμουν πρώτη Γυμνασίου