Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο»: Η αινιγματική απάντηση της Μαρίας Σολωμού για τον Μουζουράκη

Η Μαρία Σολωμού έκανε ένα διάλειμμα από την καλοκαιρινή της περιοδεία με την παράσταση «Βερβερίτσα» και αφηγήθηκε στο περιοδικό People κομμάτια της ζωής της, όπως για το αν η σχέση της με τον Πάνο Μουζουράκη – η οποία κρατά 8 ολόκληρα χρόνια – υφίσταται ακόμα, ενώ αποκάλυψε για ποιον λόγο ο γιος της, Αλέξανδρος, μένει πλέον με τον πατέρα του, Μάριο Αθανασίου.

Η Μαρία Σολωμού έκανε ένα διάλειμμα από την καλοκαιρινή της περιοδεία με την παράσταση «Βερβερίτσα» και αφηγήθηκε στο περιοδικό People κομμάτια της ζωής της, όπως για το αν η σχέση της με τον Πάνο Μουζουράκη – η οποία κρατά 8 ολόκληρα χρόνια – υφίσταται ακόμα, ενώ αποκάλυψε για ποιον λόγο ο γιος της, Αλέξανδρος, μένει πλέον με τον πατέρα του, Μάριο Αθανασίου.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξης της Μαρίας Σολωμού:

Νιώθεις παρεξηγημένο άτομο; Από τον τρόπο που ντύνεσαι μέχρι την άποψη που έχουν η άλλη για σένα.

«Και ποιος δεν είναι παρεξηγημένος σήμερα; Όλοι έχουν μια άποψη για μένα και όλοι πέφτουν έξω. Έχουμε τέτοια άνεση σήμερα να κρίνουμε έναν άνθρωπο, λες και είναι ο κολλητός μας. Κανείς δεν ξέρει κανέναν παιδιά μου. Και τον εαυτό μας που λέμε ότι ξέρουμε. υπό συζήτηση είναι. Και η persona που επιλέγει ο καθένας μας να βγάλει προς τα έξω σε αυτό τον χώρο, στο υπογράφω, είναι χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό άνθρωπο».

Ο Πάνος Μουζουράκης τι κάνει;

«Καλά είναι! Στην Αμερική!».

Όταν έφυγε για Αμερική, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι αυτή η σχέση δεν θα αντέξει την απόσταση…

«Και τι με νοιάζει εμένα; Λογικό δεν είναι να το πίστευαν οι άνθρωποι;».

Αντέξατε όμως…

«Κοίταξε να δεις… ο Πάνος λείπει πολύ μακριά αυτή τη στιγμή κι εγώ έχω καταντήσει το γραφείο Τύπου; Τι κάνει, πώς περνάει, τι ετοιμάζει τώρα. Όχι! Είναι στην Αμερική και είμαι στην Ελλάδα. Η ζωή του είναι εκεί, τι να λέμε τώρα;».

Υφίσταται ακόμα αυτή η σχέση;

«Πάντα θα υπάρχει σχέση με τον Πάνο. Και πολλή αγάπη. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου προκύψει σε αυτή τη ζωή. Κι επειδή είμαι τέτοιος άνθρωπος – σήμερα είμαι εδώ και αύριο αλλού – δεν μπορώ να προεξοφλήσω τίποτα. Ούτε μπορώ να σου πω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί. Έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο αποκλειστικότητας; «Μαζί μέχρι να πεθάνουμε;».

Ως μητέρα πώς είσαι; Λες ακόμη «Πάρε ζακέτα πριν βγεις έξω»;

«Βεβαίως! Δεν ξέρω πώς μια φυσιολογική γυναίκα μπορεί να ξεφύγει από αυτό που λέμε «κλασική μαμά». Προσωπικά, δεν έχω βρει τον τρόπο. Θεωρώ, επίσης, ότι κάποια πράγματα είναι κοινά σε όλες τις μαμάδες, όπως το «Πάρε ζακέτα πριν βγεις έξω». Και ο διάλογος πάει ως εξής:

– Γιατί να πάρω ζακέτα;

– Γιατί κάνει κρύο έξω.

– Εσύ κρυώνεις.

-Ναι, δεν θα το συζητήσουμε όμως. Πάρ’ την και μη τη βάλεις. Ίσως τη χρειαστείς.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει ακουστεί έστω μια φορά αυτή η στιχομυθία…

Άσ’ τα, πολλές φορές μου θυμίζω τη μάνα μου και παθαίνω μικρά εγκεφαλικά. Βέβαια, δεν θεωρώ ότι θα γίνω η μάνα μου. Νομίζω ότι είμαστε αιώνες μακριά. Αλλά αυτό που λέμε η κλασική, παραδοσιακή μαμά είμαι! Πώς θα γίνει αλλιώς; Δεν θα ήθελα να είμαι κολλητή με τον γιο μου και να ισοπεδωθούν όλα. Έχουμε κρατήσει τις ισορροπίες».

Ποιο θα έλεγες πως είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» στη σωστή διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού;

«Δεν ξέρω, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Θεωρώ ότι όλες οι μανάδες, όσο και να προσπαθούμε να είμαστε ανεξάρτητες, να κάνουμε ανεξάρτητα παιδιά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη των δικών μας γονιών, να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό που δεν σκέφτηκαν οι προηγούμενοι, η λούμπα είναι εκεί και μας περιμένει στη γωνία! Θα πέσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί με το «Έθνος»

Send this to a friend