Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Πέτρος Λαγούτης: "Ο τζόγος είναι ύπουλος εθισμός - Καις ανθρώπους χωρίς να το καταλάβεις”

Ο Πέτρος Λαγούτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεωνόρας Μελέτη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο που τον ταλαιπώρησε στο παρελθόν.

Ο Πέτρος Λαγούτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεωνόρας Μελέτη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο που τον ταλαιπώρησε στο παρελθόν.

“Ο τζόγος είναι ένας εθισμός από τους πιο σκληρούς, τους πιο δύσκολους και τους πιο ύπουλους, είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Έχει πολλές παγίδες. Μέχρι ένα σημείο είναι κοινωνικά αποδεκτός. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος έναν κοινωνικό παίκτη και πότε αυτός χάνει το όριο και γίνεται τζογαδόρος”.

“Όταν ξεπερνάς τα όρια, στους άλλους εθισμούς φαίνεται στον τζόγο δεν φαίνεται. Αργεί να φανεί. Στον τζογαδόρο φαίνεται όταν πια είναι στα όρια της καταστροφής. Ο τζογαδόρος σιγά σιγά χάνει τα πάντα. Τα πάντα. Χάνει τη δουλειά του” σημείωσε ο γνωστός ηθοποιός. “Με την έννοια, όχι, δεν έμεινα ποτέ χωρίς δουλειά αλλά άρχισα να κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου. Άρα άρχισα να γίνομαι κάποιος άλλος. Είχα ανάγκη από χρήματα “τώρα και γρήγορα”. Έφευγαν τα κριτήρια και άρχισα να κάνω στην τηλεόραση πράγματα που μπορεί να μην τα έκανα ποτέ”.

“Εκπτώσεις στη δουλειά και γίνονται περίεργες οι σχέσεις με τους ανθρώπους. Αρχίζεις να έχεις ανάγκη βοήθειας, είτε οικονομικής είτε άλλης, αλλά πλησιάζεις τους ανθρώπους μόνο για βοήθεια. Ο άλλος, ακόμα και φίλος να είναι, κάποια στιγμή το καταλαβαίνει και αρχίζει να ξενίζει. Οπότε καις ανθρώπους, καις σχέσεις και χωρίς να το καταλάβεις έχεις γίνει ένας άλλος που σε κυβερνάει ο εθισμός. Πρέπει να φτάσεις σε έναν προσωπικό πάτο, μια περίοδο που προσπαθείς να κρατηθείς από τα μαλλιά σου και λες ότι δεν πάει άλλο οπότε καλείσαι να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς”, εξομολογήθηκε ο Πέτρος Λαγούτης στην Ελεονώρα Μελέτη.

Send this to a friend