
LIFESTYLE
Τη Σοφία Φιλιππίδου υποδέχθηκε στην κουζίνα του «ΠΟΠ Μαγειρική» ο Ανδρέας Λαγός το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1). Η δημοφιλής ηθοποιός έφτιαξε δύο λαχταριστά πιάτα παρέα με τον γνωστό σεφ και μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής της ζωής.
«Η υποκριτική προέκυψε στη ζωή μου. Όταν μεγάλωσα και κατάλαβα ότι μου λείπει το παιχνίδι, ενστικτωδώς κατάλαβα ότι πρέπει να στραφώ στο θέατρο. Σπούδαζα Γερμανική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος», περιγράφει η Σοφία Φιλιππίδου στην κάμερα της ΕΡΤ.
«Τελείωσα τη δραματική σχολή με άριστα και κατέβηκα με μία βαλίτσα στην Αθήνα εξαιτίας μίας πολύ καλής πρότασης που είχα στο Zoom της Πλάκας, μαζί με τον Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη, τη Νένα Μεντή, τη Βέρα Κρούσκα και άλλους. Η πρώτη τηλεοπτική δουλειά ήταν στην ΕΡΤ1 στο «Κανάλι της Βαγγελίτσας». Τα τελευταία χρόνια κάνω θέατρο με τον τρόπο που θέλω, τους όρους που θέλω και στους χώρους που θέλω αλλά με την ίδια μεγάλη μανία», περιέγραψε η ηθοποιός.
«Η τηλεόραση δεν είναι από τις αναμνήσεις που επιστρέφουν σήμερα και λέω «τι ωραία που ήταν;». Ο κόσμος με ρωτάει γιατί δεν με βλέπει και γι’ αυτό έφτιαξα δικό μου κανάλι στο TikTok, όπου μαγειρεύω», παραδέχεται η Σοφία Φιλιππίδου στη συνέχεια της εκπομπής.
«Δεν έχω απωθημένα από ρόλους, δεν το βλέπω έτσι το θέατρο, δεν το μετράω με ρόλους. […] Παρατηρώ ότι, μετά τον κορονοΐό, υπάρχει μία έξαρση στην τηλεοπτική μυθοπλασία, μπήκαν ηθοποιοί που φοβόντουσαν να κάνουν τηλεόραση. Πλέον «πετάγεσαι» από την τηλεόραση στην Επίδαυρο με μεγάλη ευκολία, εμείς παλιά το φοβόμασταν αυτό, γι’ αυτό ήμασταν πολύ επιλεκτικοί και γι’ αυτό κι εγώ δεν έκανα πολύ τηλεόραση. Τα 10ωρα γυρίσματα δεν μου ταιριάζουν, προσωπικά διάλεξα το θέατρο», εξομολογείται σε άλλο σημείο η Σοφία Φιλιππίδου.
«Εγώ πήγαινα κρυφά στη δραματική σχολή, ώσπου κάποια στιγμή μπήκα στο μπάνιο, κλείδωσα την πόρτα και άρχισα να ερμηνεύω την «Αντιγόνη», τον γνωστό μονόλογο με το «Ω τάφε μου». Η μητέρα μου με άκουσε και φώναζε «συγχώρεσέ με, αν σου έκανα κάτι, παιδί μου». Νόμιζε ότι εγώ ή θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου. Μετά όλα καλά», αφηγείται η Σοφία Φιλιππίδου στον Ανδρέα Λαγό.
Ροή Ειδήσεων

06/02/2025 | 19:00
Χρήστος Μάστορας – Συνοδευόμενος από τη σύντροφο του, Γαρυφαλλιά Καληφώνη στην Ευελπίδων: «Είναι μετανιωμένος»
06/02/2025 | 18:40
Eurovision: Αυτά είναι τα τραγούδια που κατέθεσαν στον ελληνικό τελικό Daphne Lawrence και Μελίσσα Κυριάκου
06/02/2025 | 18:30
Δυτική Μακεδονία: Δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας με επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων
06/02/2025 | 18:27
ΕΟΔΥ: 7 νέοι θάνατοι και 16 νέα σοβαρά κρούσματα από γρίπη – 17 νεκροί από κορονοϊό
06/02/2025 | 18:20
O Iσραηλινός υπουργός Άμυνας διέταξε τον στρατό να ετοιμαστεί για την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων από τη Γάζα
06/02/2025 | 18:18
«The Brutalist»: Ένας σχεδόν τετράωρος ύμνος στην ιστορία… στην πρώτη γραμμή των Όσκαρ

06/02/2025 | 18:15
Χάρης Γιακουμάτος: «Παίρνεις το ρούχο από τα άπλυτα, το μυρίζεις, λες… φοριέται, το βάζεις και φεύγεις»
06/02/2025 | 18:10
Σύλληψη δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία – Απείλησε την αδερφή του μέσα στο Ασκληπιείο Βούλας
06/02/2025 | 17:55
Σαντορίνη: Έφτασαν στο νησί οχήματα του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ

05/02/2025 | 17:31
Καλλιθέα: Αδερφός της 12χρονης από τον Κολωνό ο 17χρονος που συνελήφθη για ληστείες
05/02/2025 | 18:13
Ιερέας θώπευσε πιστή την ώρα της εξομολόγησης – «Πάγωσα» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο
05/02/2025 | 15:50
Παύλος Κοντογιαννίδης για Klavdia: «Θα τρελαθούμε τελείως τώρα, δεν μπορεί να περάσει αυτό μέσα από τη Eurovision»

05/02/2025 | 13:00
Σταματίνα Τσιμτσιλή για Ντέμη Νικολαΐδη: «Στήριξε την Αλεξάνδρα στη μάχη της με τον καρκίνο»
05/02/2025 | 16:43
Νικόλαος Ντε Γκρες – Χρυσή Βαρδινογάννη: Με μόλις 50 καλεσμένους ο γάμος τους, ο ρόλος του κάθε κουμπάρου
05/02/2025 | 08:37
Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Τι συνέβη στον γάμο της όταν ο Δημήτρης Γιαννέτος έκανε το «λάθος» να πειράξει τα σεμεδάκια για να απλώσει τα make-up;

05/02/2025 | 13:23
Στέλιος Διονυσίου: «Να ξέρεις, χάρη σε εμένα υπάρχεις… μου έλεγε ο Τόλης Βοσκόπουλος»
05/02/2025 | 22:49
Λάκης Λαζόπουλος για Αναδιώτη – Σερβετάλη: «Να στέκονται στην ηθική των σωμάτων και των ψυχών»
05/02/2025 | 11:20
Παγκόσμια έκπληξη για το σχέδιο του Τραμπ να μετατραπεί η Γάζα σε Κυανή Ακτή – Αραβική κατακραυγή

05/02/2025 | 22:57
Λάκης Λαζόπουλος κατά Γιώργου Λιάγκα: «Ελπίζω να φροντίσατε να ανανεώσετε τη σύμβασή σας του χρόνου»
05/02/2025 | 16:45
Ξέσπασε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για τη Γαρυφαλλιά Καληφώνη: «Συγνώμη, δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά μην πω τη λέξη»
Σχετικά Άρθρα

Παύλος Κοντογιαννίδης για Klavdia: «Θα τρελαθούμε τελείως τώρα, δεν μπορεί να περάσει αυτό μέσα από τη Eurovision»
