Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στο «σφυρί» οι πολυτελείς εγκαταστάσεις του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα- Γιατί αντιδρά ο σχεδιαστής

Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις όπου στεγαζόταν η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα βγαίνουν σε λίγες ημέρες σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις όπου στεγαζόταν η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα βγαίνουν σε λίγες ημέρες σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Ο πλειστηριασµός θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου για χρέη ύψους 100.000 ευρώ της εταιρείας του Λάκη Γαβαλά προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας προς ειδική εκκαθάριση, ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ. Το ακίνητο έχει επιφάνεια 7.666 τμ, και διαθέτει βιομηχανικό κτίσμα επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων επιφανείας 1388 τμ.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, Γιάννης Παγορόπουλος στην εφημερίδα «Secret», οι εγκαταστάσεις στην Κάντζα δεν μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό καθώς τελούν υπό δέσμευση από την ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Παγορόπουλος, το ακίνητο που πλειστηριάζεται αποτελεί μέρος των πολυτελών, μινιμαλιστικής αισθητικής εγκαταστάσεων όπου στεγαζόταν η εταιρεία του Λάκη Γαβαλά πριν βρεθεί στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων, τα οποία τον οδήγησαν να παραμείνει για ένα διάστημα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Και αυτό διότι λόγω της υφιστάμενης δέσμευσης δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου. Κάτι ανάλογο ισχύει και με την κατοικία του μόδιστρου στη Μύκονο.

«Η επαγγελματική έδρα του εντολέα μας, κ Απόστολου (Λάκη_ Γαβαλά, στην Κάντζα του Νομού Αττικής τελεί υπό τη δέσμευση της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από την 31η/1/2012 με την υπ’ αριθμόν 27/2012 Διάταξη του τότε προέδρου της. η εν λόγω δέσμευση είναι ο νομικός λόγος για τον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δεν δικαιούται να προβεί μέχρι και σήμερα σε αναγκαστικού χαρακτήρα ενέργειες εις βάρος του ακινήτου, όπως η εκποίησή του με πλειστηριασμό. Όλα τα παραπάνω έχουν ήδη τύχει νομικής επεξεργασίας από την Α’ Τακτική Ολομέλεια του νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη συνεδρίαση της 21ης/11/2013», τονίζει ο κ. Παγορόπουλος.

Send this to a friend