
LIFESTYLE
“Όταν μπεις σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο των κωφών, μαγεύεσαι” ομολόγησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην “Παρέα” του Γιώργου Κουβαρά.
Κεντρικός καλεσμένος του Γιώργου Κουβαρά βρέθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, τη νύχτα του Σαββάτου, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή «Παρέα» το οποίο και προβλήθηκε στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Μάλιστα, περίπου στα μισά της εκπομπής, ο οικοδεσπότης θέλησε να ζητήσει μια χάρη από τον καλεσμένο του.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Κουβαράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως εκτός όλων των άλλων, ο Φώτης έχει και ένα σπουδαίο εφόδιο ακόμα. Ξέρει την νοηματική. Κατ΄αρχάς θέλω να μου πεις πως σου ήρθε να μάθεις την νοηματική» για να του εξηγήσει ο γνωστός παρουσιαστής της πρωινής ζώνης της ΕΡΤ τα εξής.
«Πάρα πολύ απλά. Ήθελα να επικοινωνήσω. Όπως θα μάθαινα μια οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, έτσι αποφάσισα να μάθω τη νοηματική διότι όταν ο γιος μου ήταν μωράκι, σε ένα παρκάκι που πηγαίναμε, ήρθε ένα άλλο παιδάκι του οποίου ο μπαμπάς ήταν κωφός. Οπότε κάναμε μια σχέση αλλά δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Εκείνος καταλάβαινε γιατί μπορούσε να διαβάσει τα χείλη, ήταν πιο εξοικειωμένος, εγώ όμως ήθελα να πω πράγματα και δεν μπορούσα».
«Λέω λοιπόν κάποια στιγμή, «θέλω να μάθω». Μου είπε εκείνος έναν δάσκαλο και θέλω να ευχαριστήσω τον δάσκαλο μου, τον Νίκο διότι κάτσαμε μαζί τέσσερα χρόνια. Δεν είναι απλό και υπάρχει η ελληνική νοηματική γλώσσα, η αγγλική και η κάθε χώρα έχει τη δική της. Έρχεται μέσα από την κουλτούρα της χώρας στην οποία ζει κάποιος Βέβαια, όταν μπεις σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο των κωφών, που έχουν μια καρδιά απίστευτη και μια χαρά για τη ζωή, μαγεύεσαι. Εγώ έμαθα πολλά πράγματα από αυτούς και μάλιστα έμαθα ότι νοηματίζοντας πρέπει να εκφραστείς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Στη συνέχεια, δε, ο Γιώργος Κουβαράς πρότεινε να συνοδεύσει την Idra Keyne και τη Γιάννα Βασιλείου περιγράφοντας στη νοηματική γλώσσα τους στίχους του τραγουδιού «Δεν είσαι εδώ» που θα ερμήνευαν μαζί με την ορχήστρα.
Μια σκηνή καθ’ όλα συγκλονιστική με όλους τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν, με δάκρυα μα και φορτισμένα συναισθηματικά πρόσωπα, την συγκίνηση για την εικόνα που παρακολουθούσαν στο νέο επεισόδιο για την εβδομαδιαία μουσική εκπομπή της ΕΡΤ.
<>
Πηγή: zappit.gr
Ροή Ειδήσεων
10/02/2025 | 11:30
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στην Ιορδανία από τη «Νάκμπα» και τον πόλεμο του -67
10/02/2025 | 11:20
Καιρός: Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

10/02/2025 | 11:10
Τα κίνητρα του δράστη της διπλής δολοφονίας στους Γόννους Λάρισας ερευνούν οι αρχές
10/02/2025 | 11:06
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Σύμη – Πυροσβεστική δύναμη και τον χειμώνα ζητά ο δήμαρχος του νησιού

10/02/2025 | 10:50
ΗΠΑ: Τέλος και το κέρμα του λεπτού που κυκλοφορεί από το 1793 – Ο Τραμπ έδωσε εντολή να σταματήσει η «κοπή»
10/02/2025 | 10:40
Ο Ντ. Τραμπ χλευάζει την Τ. Σουίφτ μετά τις αποδοκιμασίες στην τραγουδίστρια στο Super Bowl
10/02/2025 | 10:34
Εφιαλτικές στιγμές για 34χρονη στο ΚΥΤ Μαλακάσας: Άνδρας τη βίαζε και την κακοποιούσε, απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια και το παιδί της

10/02/2025 | 10:32
Σταματίνα Τσιμτσιλή για Σρόιτερ και τον πολιτικό με την κοτσάνα: «Μόνο που δεν μας είπε Στέφανος Κασσελάκης»
10/02/2025 | 10:20
Κυκλάδες: Στο «μικροσκόπιο» τα δεδομένα από τους υποθαλάσσιους σεισμογράφους – Τι λένε οι σεισμολόγοι
10/02/2025 | 10:10
Ψηφιακό πελατολόγιο: Από τα αυτοκίνητα ξεκινάει η εφαρμογή του – Καταγραφή σε πραγματικό χρόνο όλων των συναλλαγών

09/02/2025 | 07:00
Γιάννης Σμαραγδής: «Την είδα να βγαίνει στον υπερουράνιο τόπο και μου γέλασε πριν φύγει»
09/02/2025 | 11:45
Δημήτρης Μακρυνιώτης: «Όταν ήρθε η διάγνωση σε μένα, τα πρώτα λεπτά ήταν σοκαριστικά»

09/02/2025 | 08:10
Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Πέρασε ένας κύριος και πήγε να με απαγάγει, με έβαλε στο αυτοκίνητο του»
09/02/2025 | 08:40
Θάνος Καλλίρης: «Η Ναταλία Γερμανού δεν κατάφερε ποτέ να έχει το πάνω χέρι στη σχέση μας»

09/02/2025 | 08:00
Διάταγμα Τραμπ για πάγωμα βοήθειας στη Νότια Αφρική λόγω «διακρίσεων σε βάρος λευκών αγροτών»
09/02/2025 | 11:30
Στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα φιλοξενούνται κάτοικοι των Κυκλάδων λόγω των σεισμών – «Οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές»
09/02/2025 | 17:15
Τον Μάρτιο έτοιμη η Βασιλίσσης Όλγας, με δρόμο ήπιας κυκλοφορίας – 40 πεζοδρομήσεις δρομολογούνται στον δήμο Αθηναίων

09/02/2025 | 17:45
Νικόλαος Ντε Γκρες – Χρυσή Βαρδινογιάννη: Γι’ αυτό απουσίαζαν από το γάμο ο Φίλιππος Ντε Γκρες και η Νίνα Φλορ

09/02/2025 | 13:51