• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:26

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έχουν ξεφύγει οι τιμές στη Μύκονο! Πιο ακριβά από την Ίμπιζα και το Πόρτο Φίνο; Γιατί δεν ήρθαν πολλοί Άραβες φέτος

Σε μια μέτρια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, καθώς ναι μεν βλέπουν πολλούς τουρίστες στη Μύκονο, ωστόσο οι τζίροι των καταστημάτων τους παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή και σε σχέση με άλλες χρονιές, οι παράγοντες του τουρισμού ψάχνουν να εντοπίσουν τα αιτία που οδήγησαν σε αυτό το σημείο αν και βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Όπως γράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης για το «Πρώτο Θέμα», παρά την απευθείας αεροπορική σύνδεση του νησιού με την πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα και τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις, τελικά οι Άραβες δεν ήρθαν, τουλάχιστον στον αριθμό που κάποιοι ήλπιζαν, ενώ σύμφωνα με άλλους, οι απαγορευτικές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τους τουρίστες που προτίμησαν σύντομες διακοπές των τριών ημερών ενώ και κατά την διάρκεια της διαμονής τους δεν ξόδεψαν περισσότερα από το μπάτζετ τους. Και το γεγονός ότι η Μύκονος έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ ακριβό περιορισμό έχει διαδοθεί σχεδόν παντού.

«Η Μύκονος είναι πιο ακριβή απο το Πόρτο Φίνο» σχολίασε η διάσημη Ιταλίδα παίκτρια του ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού Big Brother, Mariana Falace. Για να προσθέσει: «Μπορεί η Ιμπιζα να είναι πιο ακριβή από τη Μύκονο σε ό, τι αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση όμως η διαμονή στα ξενοδοχεία και τις βίλες της Μυκόνου είναι πιο ακριβή σε σχέση με τις αντίστοιχες στο ισπανικό νησί».

Τις ίδιες διαπιστώσεις έχουν κάνει και άλλοι τουρίστες που υποστηρίζουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι υψηλές τιμές δεν συμβαδίζουν πάντοτε με την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Δηλαδή, με ελάχιστες εξαιρέσεις στα μαγαζιά οι τιμές είναι στα ύψη χωρίς λόγο.

Για παράδειγμα, μια Ελληνίδα εργαζόμενη στο νησί πλήρωσε προχθές για δυο αναψυκτικά 16,00 ευρώ σε κοκτέιλ μπαρ πάνω από τη Χώρα, ενώ ένας άλλος, ο όποιος τυγχάνει να είναι καπετάνιος σε σκάφος 80 μέτρων εξεπλάγην όταν του ζήτησαν 13,00 ευρώ για ένα σουβλάκι και μια μπύρα. Κάποιοι δε σχολίασαν ότι αν οι τιμές δεν διορθωθούν τότε πράγματι η Μύκονος θα γίνει νησί για λίγους και αρκετές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο εγγύς μέλλον.

Send this to a friend