• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 04:40

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Την παραμονή του θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου ήμασταν παρέα, φάγαμε μαζί και τα λέγαμε»

Η Σοφία Μάντη μίλησε στην εφημερίδα Espresso και στην Κλάρα Ασημακοπούλου για τη φιλική σχέση που διατηρούσε με τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο και την οικογένειά του.

Η Σοφία Μάντη μίλησε στην εφημερίδα Espresso και στην Κλάρα Ασημακοπούλου για τη φιλική σχέση που διατηρούσε με τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο και την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι η Σοφία Μάντη εργάζεται ως νοσηλεύτρια, αλλά παράλληλα είναι και τραγουδίστρια, με δισκογραφία και live εμφανίσεις σε γνωστά στέκια Αθηνών.

«Το εξοχικό της οικογένειάς μου στον Μαραθώνα είναι δίπλα σε εκείνο του Δημήτρη Μητροπάνου κι έτσι κάναμε μαζί διακοπές τα καλοκαίρια και πολλή παρέα. Όσο μεγαλώναμε τόσο τον θαυμάζαμε. Είναι ένας από τους λόγους που αποφάσισα να γίνω τραγουδίστρια.

Η συμβουλή που μου είχε δώσει αναφορικά με το τραγούδι ήταν αυτό που έκανε κι ο ίδιος: “Να τραγουδάς με την ψυχή σου!” Τα τελευταία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή κάναμε πολλή παρέα. Θυμάμαι, όταν είχε έτοιμο τον τελευταίο του δίσκο, πριν από την ηχογράφηση, με φώναξε και μου είπε “Μικρή, έλα να ακούσεις λίγο κάτι” και με έβαλε να ακούσω τα τραγούδια να του πω τη γνώμη μου.

Άκουσα όλα τα τραγούδια και στο “Όταν έχω εσένα” συγκινήθηκα και του είπα: “Αυτό θα μείνει!” Αν ζούσε, θα κάναμε ντουέτο…»

Συγκινητική είναι η στιγμή που η τραγουδίστρια, αποκαλύπτει πως το τελευταίο βράδυ της ζωής του το πέρασαν παρέα.

«12 Απριλίου, παραμονή του θανάτου του ήμασταν παρέα. Το τελευταίο του βράδυ φάγαμε μαζί και τα λέγαμε. Ήταν μια χαρά ο άνθρωπος. Είχε γυρίσει από τη Γαλλία πριν από δέκα μέρες, όπου πήγε για τη θεραπεία του, και ήταν όλα τέλεια. Και το πρωί… Η είδηση με βρήκε στο χειρουργείο. Δεν μπορούσα να συνεχίσω τη δουλειά μου και ζήτησα άδεια να φύγω.

Έτρεξα στο σπίτι και σφιχταγκαλιαστήκαμε με την κυρία Βένια (σ.σ.: η γυναίκα του αείμνηστου καλλιτέχνη) και τους γονείς μου και κλαίγαμε».

Send this to a friend