• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:38

Αθήνα

6 oC

αίθριος καιρός

Η συγκλονιστική στιγμή που η Βαγιάνη είπε στον σκηνοθέτη της ότι έχει καρκίνο: «Του απαντά κοφτά: «Έχω καρκίνο” και μπαίνει ξανά στο πλατό”!

Ελάχιστοι γνώριζαν τη σκληρή μάχη που έδινε η Ρίκα Βαγιάννη με τον καρκίνο. Η παρουσιάστρια διαγνώστηκε με την ασθένεια μέσα του ’14 και επέλεξε να το μοιραστεί μόνο με τον άντρα της και δυο – τρεις πολύ κοντινούς της ανθρώπους.

Πήγαινε καθημερινά στα γυρίσματα της εκπομπής Πάντα ν’ Ανταμώνουμε, που παρουσίαζε τότε με τον Θανάση Αλευρά στην ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί τη θυμούνται να κρατάει μαζί της ένα μηχάνημα από το οποίο έπαιρνε ανάσες.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης ανέφερε στο Down Town τη στιγμή που του ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο:  «Ρίκα, τι συμβαίνει”; Του απαντά κοφτά: «Έχω καρκίνο” και μπαίνει ξανά στο πλατό.

«Μου το είπε ντόμπρα και ξεκάθαρα, όπως ντόμπρα και ξεκάθαρη ήταν η ίδια. Και την ίδια στιγμή μου ζήτησε να ξεχάσω ό,τι άκουσα. Σαν να μη μου το αποκάλυψε ποτέ. Πριν τελειώσουμε αυτή την κουβέντα, μου εκμυστηρεύτηκε πως δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία χημειοθεραπεία. Δεν ένιωθε άρρωστη. Δεν ήθελε να είναι άρρωστη. Τελευταία φορά την είδα πριν από κανέναν χρόνο, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή σε φιλικό σπίτι. Ήταν μαζί με τον άντρα και το παιδί της. «Ρίκα πώς πας με την υγεία σου;”, τη ρώτησα για να πάρω πάλι την κοφτή απάντηση: «Το παλεύω”. Δεν καταλάβαινες ότι αυτό το γελαστό κορίτσι απέναντί σου είχε καρκίνο”.

Send this to a friend