Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βαριά «καμπάνα» σε Λιάγκα από το ΕΣΡ: Ποιες ποινές επιβλήθηκαν- Η ανακοίνωση

Βαριά καμπάνα έπεσε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το σχολιασμό του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του για την σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια.

Βαριά καμπάνα έπεσε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το σχολιασμό του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του για την σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια.

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε την πενθήμερη διακοπή των εκπομπών, αλλά και την επιβολή χρηματικού προστίμου.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:
-Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.
-Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.»

Το χρονικό της υπόθεσης
Ολα ξεκίνησαν όταν στην εκπομπή στις αρχές Νοέμβρη ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης παρουσίασε την είδηση ότι ένας νεαρός εκτόνωσε τις σεξουαλικές του ορμές στην πλάτη άτυχης φοιτήτριας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα και διάβαζε. Τότε άρχισαν τα σχόλια από το πάνελ. «Εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Μάλιστα ο Φρίξος Δρακοντίδης ακούγοντας αυτά τα σχόλια ζήτησε από τους παρουσιαστές να μην κάνουν πλάκα γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Μάλιστα όταν είπε πως ο δράστης εκτονώθηκε στην πλάτη της φοιτήτριας και ενώ στο πάνελ γελούσαν, ο Γιώργος Λιάγκας είπε «ε ναι ρε παιδιά στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;». Ωστόσο το πάνελ δεν σταμάτησε να την πλάκα με την Ελένη Τσολάκη να ρωτάει γελώντας «υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο;».
Η συγγνώμη του Γιώργου Λιάγκα
Αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Γιώργος Λιάγκας από την εκπομπή του ζήτησε συγγνώμη μέσα από την εκπομπή του και είπε: «Μιλάμε για μια πράξη καταδικαστέα, μια πράξη βίαιη, έναν βιασμό, είναι ξεκάθαρο και είναι απόλυτα καταδικαστέα. Εμείς εδώ σαν εκπομπή κάναμε ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την είδηση, το αντιμετωπίσαμε σαν να είμαστε σε μια παρέα, σε ένα καφενείο… και πήραμε την είδηση από την αστεία διάσταση, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη η στάση μας, που είναι ότι καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε κανέναν. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη θέση, από το να καταδικάσουμε. Ήταν μια άτυχη στιγμή και ζητούμε συγγνώμη».

Send this to a friend