Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Ξανά στο «σφυρί» το νεοκλασικό του Λάκη Γαβαλά στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι

Το τριώροφο κτίσμα την οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι που για χρόνια αποτελούσε το σύμβολο της αυτοκρατορίας του γνωστού σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά έχει γίνει μήλον της έριδος για τους πιστωτές.

Το τριώροφο κτίσμα την οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι που για χρόνια αποτελούσε το σύμβολο της αυτοκρατορίας του γνωστού σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά έχει γίνει μήλον της έριδος για τους πιστωτές.

Τον περασμένο Νοέμβριο βγήκε σε πλειστηριασμό από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που επιχειρεί να περιορίσει το συνολικό χρέος 22 εκ. ευρώ του Λάκη Γαβαλά προς το Δημόσιο. Στο έγγραφο που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα e-auction.gr  αναφερόταν  ότι «η διωκόμενη οφειλέτιδα του Δημοσίου εταιρία με την επωνυμία «Λάκης Γαβαλάς Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Εισαγωγές Ενδυμάτων και Υποδημάτων  νόμιμα εκπροσωπούμενη, οφείλει στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών ποσό είκοσι δύο εκατομμύρια πενήντα έξι χιλιάδες διακόσια ενενήντα εννιά ευρώ και επτά λεπτά  (22.056.299,07 €) πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων μέχρι το τέλος του πλειστηριασμού ...».

Την ίδια ώρα τονιζόταν η σπουδαιότητα του νεοκλασικού κτίσματος που φιλοξενούσε τη μπουτίκ του Λάκη Γαβαλά και αποτελούσε σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Κολωνάκι . «Σημειώνεται ότι, το εκτιμώμενο ακίνητο λόγω της μέχρι πρότινος διαμόρφωσής του ως οίκος μόδας γνωστού σχεδιαστή, αλλά και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, καθώς πρόκειται για σημαντικό παράδειγμα διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου, αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή. Από την εξωτερική αυτοψία και μόνο διαπιστώθηκε ότι, πρόκειται για ένα πλήρως αποκατεστημένο κτίριο, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό ακίνητο κατάλληλα διαμορφωμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ειδικές ανάγκες του καταστήματος πώλησης ενδυμάτων που στεγαζόταν μέχρι πρότινος σε αυτό. Στο εσωτερικό του κτιρίου έχει τοποθετηθεί ανελκυστήρας, ο οποίος έχει πρόσβαση μέχρι και τον Γ ́ όροφο».
Ως τιμή πρώτης προσφοράς για το νεοκλασικό ορίστηκε  η εμπορική αξία  που υπολογίστηκε στα 1.880.000 ευρώ ωστόσο δεν βρέθηκε αγοραστής.

Παράλληλα όμως εμφανίστηκε και η τράπεζα στην οποία υπάρχουν οφειλές διεκδικώντας κι εκείνη το ακίνητο με πλειστηριασμό στις 5 Δεκεμβρίου. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε  επίσης  η εμπορική αξία του ακινήτου που σε αυτή την περίπτωση προσδιορίστηκε στα 2.035.000 ευρώ, αλλά ούτε αυτή τη φορά βρέθηκε αγοραστής. Έτσι η τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα απόπειρα αναρτώντας ξανά το ακίνητο στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.  Το ποσό οφειλής της εταιρίας προς την τράπεζα είναι  3.619.000 ευρώ.

Send this to a friend