Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Ζέτα Δούκα: Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδί τώρα που έχει αλλάξει η νομοθεσία

Πριν από λίγες ημέρες η κόρη της Ζέτας Δούκα έγινε τριών ετών. Η όμορφη ηθοποιός και παρουσιάστρια κάθε φορά που μιλά για την μικρή Θάλεια λάμπει από ευτυχία.

Πριν από λίγες ημέρες η κόρη της Ζέτας Δούκα έγινε τριών ετών. Η όμορφη ηθοποιός και παρουσιάστρια κάθε φορά που μιλά για την μικρή Θάλεια λάμπει από ευτυχία.

Πρόσφατα σε συνέντευξή της στο TV Έθνος, η Ζέτα Δούκα μίλησε για την μητρότητα και αποκάλυψε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να υιοθετήσει ένα παιδί για να έχει η μικρή Θάλεια ένα αδελφάκι.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αξία ένας γάμος με τον σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της τη στιγμή που «έχουμε ενωθεί για πάντα».

Πόσο άλλαξε η ζωή σου με τον ερχομό της κόρης σου;

Πάρα πολύ. Όταν γίνεσαι γονιός το καταλαβαίνεις. Η Θάλεια είναι ένα υπέροχο δώρο. Ο ερχομός του παιδιού φέρνει στην επιφάνεια όλα τα βαθύτερα ένστικτα του ανθρώπου. Τα καλά και τα κακά. Οφείλεις να έχεις προετοιμαστεί καλά σε προσωπικό και υπαρξιακό επίπεδο για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Όμως και πάλι μπαίνεις σε ένα άγνωστο πεδίο. Κάθε μέρα ανακαλύπτεις πράγματα. Η Θάλεια είναι ένα χαρισματικό παιδί. Το παιδί που πάντα ήθελα να έχων. Ανεξάρτητη, δυναμική, έξυπνη. Είναι ευλογία να την παρακολουθώ να μεγαλώνει. Μου δίνει τη χαρά και την αυτοπεποίθηση ότι έκανα κάτι πολύ ωραίο στη ζωή μου.

Ως χαρακτήρας μοιάζει περισσότερο σε σένα ή στον Μιχάλη;

Μοιάζουμε πολύ με τον Μιχάλη ως χαρακτήρες. Έχουμε πολλά κοινά. Ίσως ο Μιχάλης είναι περισσότερο της ανάλυσης και του λόγου, εγώ είμαι της ανάλυσης μέχρι να το κάνω πράξη. Ίσως ο Μιχάλης θέλει περισσότερο χρόνο στις αποφάσεις. Είμαστε όμως και οι δύο άνθρωποι που παλεύουμε για τη ζωή, την “πιάνουμε από τα μαλλιά”. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, έχουμε κοινή οπτική στα περισσότερα θέματα. Έχει πάρει λοιπόν πολλά και από τους δύο μας η Θάλεια.

Θα ήθελες ακόμη ένα παιδί;

Θα ήθελα δέκα παιδιά, αλλά δεν μου φτάνουν ο χρόνος και οι δυνάμεις μου. Μάλλον θα μείνω στο ένα, εκτός εάν καταφέρω να υιοθετήσω ένα παιδί. Τώρα που έχει αλλάξει η νομοθεσία.

Το σκέφτεσαι;

Ναι, βέβαια. Αυτό έχει να κάνει πώς σκέφτεσαι τον άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος έχει αξίες και ταλέντα που είναι σημαντικό να αναδειχθούν από άλλους ανθρώπους. Τα βιολογικά παιδιά δεν έχουν καμία διαφορά από τα υιοθετημένα. Εγώ τη Θάλεια τη ζω τώρα. Έχω ξεχάσει πως ήταν η εγκυμοσύνη μου και όλη εκείνη η υπέροχη περίοδος τότε. Ζω το παρόν και το ίδιο παρόν μπορεί να το ζήσω και με ένα παιδί που θα με επιλέξει και θα το επιλέξω για να ζήσουμε μια ζωή. Και πριν αποκτήσω τη Θάλεια σκεφτόμουν πως θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ένα παιδί. Ευτυχώς που έχει γίνει πιο ελαστική η νομοθεσία σε αυτό το θέμα.

Send this to a friend