• Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου
  • 14:15

Φράουλα: Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού λειτουργεί και ως λευκαντικό των δοντιών

Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι και ένα από τα φρούτα που έχουν την τιμητική τους, είναι οι φράουλες. Πέρα από τη νόστιμη γεύση που έχουν, λειτουργούν και ως λευκαντικά δοντιών.

Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο καλοκαίρι και ένα από τα φρούτα που έχουν την τιμητική τους, είναι οι φράουλες. Πέρα από τη νόστιμη γεύση που έχουν, λειτουργούν και ως λευκαντικά δοντιών.

Ο καφές, το κόκκινο κρασί, το κάπνισμα και άλλες τροφές, έχουν την τάση να κιτρινίζουν τα δόντια. Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να κάνετε επαγγελματική λεύκανση στον οδοντίταρο ή απλώς δεν θέλετε να βάλετε χημικά, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία.

Λίγες φράουλες είναι αρκετές για να αποκτήσετε λευκά δόντια και ένα αστραφτερό χαμόγελο. Το μόνο που θα χρειαστείτε, πέρα από τις φράουλες, είναι μια οδοντόβουρτσα και λίγο αλάτι.

Υπάρχουν τρεις τρόποι λεύκανσης με φράουλες. Για τον πρώτο χρειάζεται να βουρτσίσετε τα δόντια σας κανονικά με οδοντόκρεμα και, αφού τελειώσετε με το βούρτσισμα, λιώστε δύο φράουλες, ώριμες κατά προτίμηση και τρίψτε απαλά τα δόντια σας με το μείγμα. Αφήστε τις πάνω στα δόντια για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Κάντε το τρεις φορές την εβδομάδα μέχρι να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Για το δεύτερο τρόπο, βουρτσίστε πάλι κανονικά τα δόντια σας με οδοντόκρεμα και μόλις τελειώσετε, λιώστε δύο φράουλες και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα, βουρτσίστε ξανά τα δόντια σας και αφήστε το στα δόντια σας για 5 λεπτά. Εφαρμόστε το τρεις φορές την εβδομάδα.

Για τον τρίτο τρόπο, βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας με οδοντόκρεμα και μόλις τελειώσετε, λιώστε δύο φράουλες και ανακατέψτε τις με οδοντόκρεμα. Με το μείγμα βουρτσίστε απαλά τα δόντια σας και κατά προτίμηση, όχι με σκληρή οδοντόβουρτσα. Κρατήστε το στα δόντια σας για περίπου 3 λεπτά και, όπως και τις προηγούμενες, εφαρμόστε το τρεις φορές την εβδομάδα.

Send this to a friend