• Σάββατο, 25 Ιανουαρίου
  • 15:37

Νοσταλγία για το καλοκαίρι που πέρασε: Οι ξέγνοιαστες στιγμές στην Κεφαλονιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ...

Κατά καιρούς νιώθω νοσταλγία, γενικά, από μικρή το είχα αυτό. Μάλλον είναι ανάγκη της ψυχής, του μυαλού να πηγαινοέρχεται... Μου αρέσει και να σκέφτομαι και να συγκινούμαι και να αναπολώ.

Χθες λοιπόν το βράδυ είχα και αϋπνίες και νοσταλγία. Και έψαξα το κινητό και έφτασα καλοκαίρι, που σε γενικές γραμμές είναι πρόσφατο, αλλά χάλασε ο καιρός και κάπως απομακρύνθηκε περισσότερο -σαν ένα έχουν περάσει τουλάχιστον 7-8 μήνες.

Και θυμήθηκα την Κεφαλονιά μου... Γιατί εκεί τα καλοκαίρια έχουν ανάμεικτα συναισθήματα...

Παλιότερα, για να είμαι ειλικρινής, είχαν μόνο χαρά, περνώντας τα χρόνια όλο και κάτι άλλαζε... Γιατί τότε ήμασταν όλοι μαζί, ενώ τώρα λείπουν κάποιοι πολύ σημαντικοί μου άνθρωποι... Και στη Κεφαλονιά οι αναμνήσεις γίνονται πιο έντονες.

Θυμάμαι στη βεράντα το καλοκαίρι, στο χωριό να μυρίζει νυχτολούλουδο, να τρώμε καρπούζι, να σιγοτραγουδάμε καντάδες και τραγούδια ρετρό... και ο μπαμπάς πάντα να μας κάνει να γελάμε. Σχεδόν πάντα σε εκείνες τις μοσχοβολίστες συνάξεις η γιαγιά Ελένη αναπολούσε τα χρόνια τα παλιά, κι εγώ μέσα μου έλεγα: "Άντε πάλι τα ίδια" . Κι όμως κι εγώ κάθε καλοκαίρι εκεί, σε εκείνη τη βεράντα βλέπω φωτογραφίες και λέω ακριβώς το ίδιο...

Και επειδή εδώ θα τα λέμε όλα, εγώ τώρα βούρκωσα. Σταματάω εδώ για απόψε και μοιράζομαι μαζί σας εικόνες... Καλοκαιρινές, ξέγνοιαστες, χαμογελαστές!

Send this to a friend