• Τετάρτη, 22 Μαΐου
  • 14:31

Αλήθειες και ψέματα για το Botox

Το Botox είναι μια επεμβατική διαδικασία και μια σειρά μύθων συνδέονται με αυτό. Αν σκέφτεστε να κάνετε και εσείς botox, πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να ξέρετε τους μύθους, σχετικά με αυτήν την αισθητική θεραπεία.

Το Botox είναι μια επεμβατική διαδικασία και μια σειρά μύθων συνδέονται με αυτό. Αν σκέφτεστε να κάνετε και εσείς botox, πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να ξέρετε τους μύθους, σχετικά με αυτήν την αισθητική θεραπεία.

Γράφει η Χριστίνα Σαράντη

Φήμες θέλουν το botox να παγώνει το πρόσωπο και να χάνει τις φυσικές εκφράσεις του. Η αλήθεια είναι ότι, το botox δεν κάνει το πρόσωπό σας εντελώς ανέκφραστο, αλλά η υπερβολική χρήση του botox μπορεί να είναι επιβλαβής. Μέσα σε 1-2 εβδομάδες το πρόσωπο αποκαθιστά τη φυσική έκφραση του.

Το Botox καθυστερεί προσωρινά τις ρυτίδες και λειαίνει το πρόσωπό σας. Αφαιρεί τις γραμμές του προσώπου για κάποιο χρονικό διάστημα, προφανώς όχι για πάντα.

Το Botox δεν σας εγγυάται ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδές για πάντα.

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι ότι το botox είναι για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το botox  προσφέρει τεράστια βοήθεια και σε περιπτώσεις πρόωρης γήρανσης αλλά και στην αντιμετώπιση των έντονων ρυτίδων έκφρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μια γενική αντίληψη είναι ότι το botox είναι επικίνδυνο. Απλούστατα, δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτό. Αντ ‘αυτού το botox είναι αρκετά χρήσιμο στην θεραπεία της εξασθένισης ιατρικών παθήσεων, όπως πονοκεφάλους, πόνο στην πλάτη  κ.λπ

Το botox δεν είναι για πάντα. Κανονικά έχει διάρκεια 3-4 μήνες. Ίσως χρειαστεί να το ξανακάνετε για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ένταση των ρυτίδων μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και όταν τα αποτελέσματα του botox εξασθενίσει.

Μπορεί να αισθανθείτε πόνο και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης, αλλά θα έχει φύγει τελείως σε 2-3 ημέρες. Το botox έχει εκπληκτικά αποτελέσματα, με ελάχιστη ταλαιπωρία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες που ίσως σας παρουσιαστούν μετά την εφαρμογή είναι η είναι κόπωση, ναυτία, εμετό ή κεφαλαλγία.

Είναι μύθος ότι το Botox αντιμετωπίζει τις γραμμές του γέλιου. Οι γραμμές του γέλιου αντιμετωπίζονται ολοκληρωτικά με (υαλουρονικό οξύ) αλλά και με το botox

Το Botox δεν παραλύει, αδρανοποιεί  τους μυς. Ο γιατρός σας γνωρίζει πολύ καλά τη δόση χρειάζεστε. Απλά βρείτε τον σωστό ειδικό.

Η αλήθεια είναι ότι το botox ήταν πολύ ακριβό στο παρελθόν, αλλά με την πάροδο του χρόνου και την τεχνολογική πρόοδο, το botox έχει γίνει προσιτό σε πολλούς ανθρώπους.

Send this to a friend