Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Dry shampoo: Το συχνότερο λάθος των γυναικών κατά τη χρήση του

Όταν δεν υπάρχει χρόνος.. ούτε για λύσιμο, οι γυναίκες επιλέγουν την εύκολη λύση του dry shampoo. Όμως, κάνουν συχνά ένα λάθος που αλλάζει το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχουν.

Το dry shampoo δίνει όγκο και περιορίζει τη λιπαρότητα στα μαλλιά, ώστε να φαίνονται σαν φρεσκολουσμένα. Είναι εύκολη λύση, διότι απαιτείται ελάχιστος χρόνος για την εφαρμογή του, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και προσφέρει λάμψη και κίνηση στα μαλλιά.

Αν και πρόκειται για μία πρακτική και εύκολη μέθοδος, πολλές γυναίκες κάνουν λάθος κατά την εφαρμογή του και φυσικά, δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η σωστή χρήση του dry shampoo είναι σημαντική. Πρόκειται για ένα υγρό προϊόν, παρόλο που λέγεται ξηρό σαμπουάν. Τα υγρά συστατικά που περιέχει το dry shampoo χρειάζονται χρόνο μέχρι να αλλάξουν μορφή και να δράσουν.
Το συχνότερο λάθος των γυναικών, είναι ότι ψεκάζουν το σαμπουάν από πολύ μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα πολλές φορές το προϊόν να “κοκαλώνει” επάνω στα μαλλιά ή να μην προλάβει να στεγνώσει, προτού “καθίσει” στα μαλλιά.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι να ψεκάζετε από απόσταση περίπου 30 εκατοστών, ώστε να προλάβει να απορροφηθεί το προϊόν. Περιμένετε δύο λεπτά να στεγνώσει και στη συνέχεια, αφού κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απλωθεί το μείγμα, μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε με τα μαλλιά σας.

Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά θα αποκτήσουν όγκο και θα φαίνονται φρεσκολουσμένα. Tο dry shampoo χρησιμοποιείται και ως προϊόν styling, επομένως μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε καθαρά μαλλιά, για να πετύχετε το χτένισμα που θέλετε.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φροντίστε να κατανείμετε την ίδια ποσότητα προϊόντος στα μαλλιά. Αν θέλετε να αποφύγετε την ξηρότητα, μην ψεκάζεται σαμπουάν στις άκρες.