Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Tips αλλά και μία απίθανη φυσική συνταγή για δυνατές και εντυπωσιακές βλεφαρίδες

Από την Δήμητρα Γουλά

Όλες θέλουμε δυνατές, μακριές και δυνατές βλεφαρίδες. Η Δήμητρα Γουλά, λοιπόν, είναι σήμερα μαζί μας, για να μας αποκαλύψει πως θα τις αποκτήσουμε.

Γράφει η Δήμητρα Γουλά

Γενικές συμβουλές για υγιείς-δυνατές βλεφαρίδες

* Χρησιμοποιήστε ειδικά, ελαιώδη ντεμακιγιάζ ματιών, που βοηθάνε τη μάσκαρα να φεύγει πιο εύκολα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι βλεφαρίδες σας. Μετά το ντεμακιγιάζ, πλύνετε μ’ ένα απαλό τζελ ματιών την περιοχή, γιατί αν διεισδύσουν λιπαρά στοιχεία μέσα στα μάτια προκαλούνται πρηξίματα.

* Μην τρίβετε τις βλεφαρίδες σας.

* Αποφύγετε τις πολύ σκληρές, αδιάβροχες μάσκαρες.

* Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας, δοκιμάστε να τις περάσετε πρώτα, δύο φορές με μια κανονική, μη αδιάβροχη μάσκαρα. Περιμένετε για μερικά δευτερόλεπτα και περάστε άλλη μια φορά τα βλέφαρά σας με την αδιάβροχη μάσκαρα. Με τον τρόπο αυτό, οι βλεφαρίδες δεν θα ταλαιπωρούνται στο ντεμακιγιάζ, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν και αδιάβροχη προστασία.

* Φοράτε πάντα πριν τη μάσκαρα, τροφή βλεφαρίδων με βιταμίνες ή καστορέλαιο. Αντικαταστήστε την πρωινή μάσκαρα, με διάφανη, πολυβιταμινούχο τροφή βλεφαρίδων. Γυαλίζει και δίνει μια φυσική, σκού- ρα απόχρωση, ενώ αναδομεί και τρέφει τις βλεφαρίδες.

* Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αγνό καστορέλαιο και σαν ντεμακιγιάζ ματιών.

* Αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για να γυρίζετε τις βλεφαρίδες προσέξτε να είναι πάντα καινούριο και καθαρό. Μην το χρησιμοποιείτε πάνω από τη μάσκαρα. Χρησιμοποιήστε το πιάνοντας πρώτα τις ρίζες των βλεφαρίδων, μετά τη μέση και τέλος, τις άκρες.

Φυσική συνταγή ενδυνάμωσης των βλεφαρίδων

Συνταγή

* 3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο –τρέφει και αναδομεί

* Λίγο βότανο ταραξάκο – τρέφει και αναδομεί

* Λίγο μαύρο τσάι –κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκούρες και γυαλιστερές

Παρασκευή

Ζεσταίνετε το καστορέλαιο μαζί με λίγα άνθη ή φύλλα από το φυτό ταραξάκο και λίγο μαύρο τσάι για λίγα λεπτά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το στραγγίζετε. Εμποτίζετε 2 στρογγυλά βαμβακάκια ντεμακιγιάζ και τα βάζετε σαν μάσκα στις βλεφαρίδες σας κάθε μέρα για 20 λεπτά. Ξεπλένετε καλά τις βλεφαρίδες, για να μη μείνουν στα μάτια υπολείμματα λαδιού. Θα δείτε μεγάλη διάφορα στις βλεφαρίδες σας μετά από περίπου 30 ημέρες από την αρχή της θεραπείας.