• Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου
  • 02:41

Homo Loquax: Το νέο show-διαμαρτυρία της Βίβιεν Γουέστγουντ

Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ επέστρεψε στις πασαρέλες με ένα ανατρεπτικό show-διαμαρτυρία που προκάλεσε αίσθηση.

Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ επέστρεψε στις πασαρέλες με ένα ανατρεπτικό show-διαμαρτυρία που προκάλεσε αίσθηση.

Μετά από μια διετία ψηφιακών show, η Βίβιεν Γουέστγουντ επέστρεψε στην πασαρέλα με μοντέλα να βαδίζουν στο χαλί φορώντας ποδιές και «γιλέκα» πάνω στα οποία ήταν γραμμένα σλόγκαν για την αλλαγή του κλίματος και κατά του καταναλωτισμού.

Το show της Βίβιεν Γουέστγουντ στις 17 Σεπτεμβρίου, στην εκκλησία στη St John Smith Square, κοντά στην έδρα της βρετανικής κυβέρνησης, έγινε την ίδια στιγμή που η περιβαλλοντική ακτιβιστική οργάνωση Extinction Rebellion διοργάνωνε διαμαρτυρίες σε πολλούς χώρους όπου γίνονταν εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, για να υπογραμμίσει τη σπάταλη φύση της βιομηχανίας μόδας.

Στο Homo Loquax της Γουέστγουντ, τα μοντέλα φορούσαν μπλουζάκια με διάφορα αντικαπιταλιστικά μηνύματα. Ένα μοντέλο φορούσε ένα T-shirt, σταμπωτό με τη φωτογραφία της σχεδιάστριας μόδας να κρατά ένα μήνυμα το οποίο έλεγε «Πουλήσαμε την ψυχή μας στην κατανάλωση.

Ο Τύπος μας λέει αυτά που θέλουμε ν' ακούμε. Στο διάολο». Ένα άλλο, πάνω από ένα μπλε μπλουζάκι, φορούσε ένα «γιλέκο», μπρος-πίσω, με το τραπουλόχαρτο μπαλαντέρ (το γνωστό μας joker) με τα σλόγκαν «οι πολιτικοί είναι εγκληματικοί» και «οι τραπεζίτες είναι σατανικοί».

Send this to a friend