• Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου
  • 23:15

Η Έλσα Πρωτοψάλτη σας αποκαλύπτει τα βήματα για να κάνετε και εσείς το μακιγιάζ μου στο YFSF

To ladylike.gr, βρέθηκε στα παρασκήνια του YFSF και μίλησε με την κορυφαία makeup artist, και φίλη μου, Έλσα Πρωτοψάλτη για τα tips σχετικά το μακιγιάζ μου.

To ladylike.gr, βρέθηκε στα παρασκήνια του YFSF και μίλησε με την κορυφαία makeup artist, και φίλη μου, Έλσα Πρωτοψάλτη για τα tips σχετικά το μακιγιάζ μου.

Φυσικά, η Έλσα σας αποκαλύπτει και όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να πετύχετε ένα ανάλογο αποτέλεσμα μόνες μας.

«Η συνεργασία μου με την Μαρία κρατά 9 χρονια. Έχουμε δοκιμάσει παρά πολλά και εντελώς διαφορετικά στιλ όσον αφορά το μακιγιάζ της. Φέτος, στο show έχουμε αποφασίσει να κυριαρχήσει το smokey eye look που της πάει και πάρα πολύ και ταιριάζει με την περίσταση, μιας και το show είναι βραδινό. Για την αποψινή εκπομπή επιλέξαμε ένα vintage, αρκετά retro beauty look, εμπνευσμένο από παλαιότερες δεκαετίες, τονίζοντας τόσο τα μάτια όσο και τα χείλη της» μας λέει χαρακτηριστικά η makeup artist, η οποία στη συνέχεια μας εξήγησε βήμα- βήμα πώς μπορεί να πετύχει μία γυναίκα μόνη της το συγκεκριμένο μακιγιάζ.

«Τα βήματα είναι πολύ απλά:

1o βήμα: Φορέσαμε το foundation σε όλη την επιδερμίδα και κάναμε κοψίματα στα σημεία που χρειάζεται, ώστε το πρόσωπο να μην εινα άτονο και να δημιουργηθούν ωραια ζυγωματικά.

2ο βήμα: Στα μάτια, χρησιμοποιήσαμε μία μπορντώ μεταλλική σκιά γύρω απο το πάνω και κάτω βλέφαρο, ενώ περάσαμε μία πιο σκούρα μπορντώ ματ σκιά στην εξωτερική γωνία, σβήνοντάς τη(ντεγκραντάροντας στην ουσία) τη μια με την άλλη. Στη συνέχεια, κάτω απο το τόξο του φρυδιού έβαλα μια μπεζ ματ σκιά για να δημιουργηθεί μία αντίθεση και να φωτιστεί ακόμη πιο πολύ το βλέμμα. Το μυστικό εδώ ειναι όλες σκιές να σβήνουν η μια μέσα στην άλλη, aka να γίνεται καλό blending.

3o βήμα: Σε αυτό το σημείο, τοποθετήσαμε μία σειρά ψεύτικες βλεφαρίδες που η άκρη τους προς τα έξω να ειναι πιο έντονη για να δημιουργήσουμε πιο γατίσιο βλέμμα, ενώ από τη μέση περίπου του ματιού και προς τα έξω δημιουργήσαμε μια πολύ λεπτή γραμμή με το μαύρο eyeliner.

4ο βήμα: Έπειτα, βάλαμε λίγο μαύρο μολύβι στην εσωτερική γραμμή των κάτω βλεφάρων για να τονίσουμε ακόμη πιο πολύ τα μάτια. Σε αυτό το σημείο, θέλω να πως πως μου αρέσει πολύ όταν δημιουργώ ένα μακιγιάζ να περνώ το μολύβι μέσα στο μάτι, γιατι αντίθετα από αυτό που πιστεύουν αρκετές γυναίκες, στο smokey eye look δίνει ένταση κάνοντας τα μάτια πιο υγρά! Μάλιστα, αν έχει μία γυναίκα πράσινα μάτια όπως η Μαρία, με το μολύβι θα τα τονίσει πιο πολύ.

5ο βήμα: Στα χείλη, επιλέξαμε ένα κραγιον -σε μία αντίστοιχη με τα μάτια- μπορντώ ματ απόχρωση, ενώ στη μέση απλώσαμε μια μεταλλική πιο ανοιχτή μπορντώ απόχρωση πάνω και κάτω για να δημιουργήσουμε αυτό το ombré lip look.

Όσο αφορά το hairstyling, ο Στέφανος Βασιλάκης επέλεξε να ολοκληρώσει το look με retro waves που ταίριαζαν στην περίσταση ενώ το styling επιμελήθηκε ο Χρήστος Αλεξανδρόπουλος.

Πηγή: ladylike.gr

Send this to a friend