• Τρίτη, 20 Αυγούστου
  • 02:34

Μέσα στο παραμυθένιο «Gucci-διαμέρισμα» - Εντυπωσιακές εικόνες

Μια μπουτίκ με μοναδική διακόσμηση άνοιξε ο οίκος Gucci με αφορμή την Εβδομάδα Ντιζάιν του Μιλάνου στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε.

Μια μπουτίκ με μοναδική διακόσμηση άνοιξε ο οίκος Gucci με αφορμή την Εβδομάδα Ντιζάιν του Μιλάνου στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε.

Στη συγκεκριμένη μπουτίκ παρουσιάζονται τα κομψοτεχνήματα του Οίκου σε έναν χώρο που μοιάζει με σπίτι.

Ρετρό έπιπλα, πορσελάνες, σερβίτσια, μαρμάρινες επιφάνειες και κουβέρτες συνθέτουν έναν παραμυθένιο χώρο. Σύμφωνα με τον Αλεσάντρο Μικέλε, διευθυντή του δημιουργικού στον Gucci, φαντάστηκε την μπουτίκ ως ένα «Gucci-ποιημένο διαμέρισμα». Τα εκθέματα παρουσιάζονται σε σενάρια της πραγματικής ζωής (πολλά lounge, σαλόνι, τραπεζαρία). Αρχιτέκτονες και διακοσμητές επιστρατεύτηκαν για τη δημιουργία του χώρου.

Η κολεξιόν Gucci Decor πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017, για να υπογραμμίσει την αφοσίωση του οίκου στις υψηλές κατασκευαστικές δεξιότητες που συνδέονται με τους Ιταλούς δημιουργούς.

Μάλιστα, ο Οίκος απέκτησε τον ιστορικό ιταλικό οίκο πορσελάνης Richard Ginori, δίνοντάς του καινούργια ζωή μετά το κλείσιμο της επιχείρησης, το 2013, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο οίκος Richard Ginori - ιδρύθηκε το 1735 και από το 1923 ως το 1933 ήταν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του θρυλικού Gio Ponti - παράγει σήμερα όλα τα πορσελάνινα είδη που εντάσσονται στην κολεξιόν Gucci Decor.
Send this to a friend