• Τρίτη, 20 Αυγούστου
  • 05:48

Ο διαστημικός κόσμος του Πιερ Καρντέν σε μια μοναδική έκθεση για τη μόδα σε μουσείο

Μια μεγάλη έκθεση στο πλούσιο έργο του Γάλλου Πιερ Καρντέν διοργανώνει το Μουσείο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι.

Μια μεγάλη έκθεση στο πλούσιο έργο του Γάλλου Πιερ Καρντέν διοργανώνει το Μουσείο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι.

Συνολικά αναμένεται να εκτεθούν 170 αντικείμενα από τη δεκαετία του 1950 έως τις μέρες μας, κομμάτια υψηλής ραπτικής και πρετ-α-πορτέ αλλά και αξεσουάρ, φωτογραφίες και ταινίες.

H διευθύντρια του Μουσείου δήλωσε: "Στο Μουσείο Μπρούκλιν θέλουμε να διηγηθούμε ιστορίες πρωτοπόρων που προέρχονται από το σύνολο του κόσμου των τεχνών, και αυτό ακριβώς είναι ο Πιερ Καρντέν. Η προσέγγισή του όσον αφορά τη μόδα και τις επιχειρήσεις, στραμμένη πάντα στο μέλλον, δημιούργησε σε μόνιμη βάση νέες τάσεις και νέες πρακτικές στον τομέα του και αυτό τον έκανε έναν από τους σχεδιαστές της γενιάς του με τη μεγαλύτερη επιρροή".

Ο Πιερ Καρντέν βοήθησε στην οργάνωση της έκθεσης, στην οποία θα παρουσιαστούν τα μοναδικά έργα του σχεδιαστή εμπνευσμένα από το διάσημα το οποίο μελέτησε σε βάθος τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσε το Μουσείο.


Send this to a friend