• Παρασκευή, 19 Ιουλίου
  • 23:57

Τα πολυτιμότερα αυγά του κόσμου στο πιάτο σας - Το μοναδικό πασχαλινό μενού του Ritz του Λονδίνου

Ο οίκος Faberge συνεργάζεται με το ξενοδοχείο Ritz στο Λονδίνο και δημιουργεί ένα μοναδικό πασχαλινό μενού που είναι εμπνευσμένο από τα αυγά του ρωσικού οίκου κοσμημάτων Φαμπερζέ.

Ο οίκος Faberge συνεργάζεται με το ξενοδοχείο Ritz στο Λονδίνο και δημιουργεί ένα μοναδικό πασχαλινό μενού που είναι εμπνευσμένο από τα αυγά του ρωσικού οίκου κοσμημάτων Φαμπερζέ.

Ειδικότερα, ο executive chef του ξενοδοχείου, Τζον Ουίλιαμς βρίσκεται πίσω από το Faberge Easter luncheon menu με φαγητά που είναι βασισμένα στα πιο πολύτιμα αυγά του κόσμου που είχαν στην κατοχή τους οι Τσάροι της Ρωσίας και οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Το πρώτο πιάτο είναι ένα βρώσιμο αυγό Faberge βασισμένο στο Μωσαϊκό Αυγό του 1914, το οποίο είχε δημιουργηθεί από χρυσό, πλατίνα, σμάλτο, διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, τοπάζια, χαλαζίες, ζαφείρια, σεληνόλιθους, γρανάτες και κυκλοφόρησε σε μόλις 50 κομμάτια.

Το συγκεκριμένο αυγό δημιουργήθηκε για τη Ρωσική Αυτοκρατορική Οικογένεια και ήταν έργο της πρώτης γυναίκας σχεδιάστριας Alma Pihl. Σήμερα ανήκει στη Βρετανική Βασιλική Συλλογή.

Στην εκδοχή του σεφ Τζον Ουίλιαμς το κέλυφος είναι διακοσμημένο με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και καρότα γεμισμένο με απαλή μους αστακού και σερβίρεται πάνω σε μία στρώση χαβιάρι.

Send this to a friend