Αθήνα

16 oC

αυξημένες νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κέιτ Μίντλετον: Πιο μοναχικοί στην πανδημία του κορονοϊού, οι γονείς με τα χαμηλότερα εισοδήματα

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Yves Saint Laurent: Το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ για τον σχεδιαστή προβάλλεται 18 χρόνια μετά

Το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ για τον σχεδιαστή Yves Saint Laurent, σκηνοθετημένο από τον Olivier Meyrou, προβάλλεται 18 χρόνια μετά.

Ο Olivier Meyrou ήταν νέος σκηνοθέτης το 1998, όταν ο πρώην συνεργάτης και σύντροφος του Yves Saint Laurent, Pierre Bergé τού ανέθεσε να κινηματογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ.

Ο ίδιος προσκλήθηκε να περάσει τρία χρόνια με τους δυο στην κορύφωση της επιτυχίας τους και είχε πρόσβαση σε μερικές από τις πιο προσωπικές στιγμές τους. Όμως, η ταινία που προέκυψε ήταν πολύ αποκαλυπτική και μια νομική μάχη την εμπόδισε να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτό άλλαξε. Το ντοκιμαντέρ ‘Yves Saint Laurent: The Last Collections” άρχισε να προβάλλεται σε κινηματογράφους (στις ΗΠΑ με τον τίτλο “Célébration”).

“Ήταν μια πολύ ξεχωριστή εποχή, το τέλος χάραζε” είπε ο Meyrou στο AnOther. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη φυσική και ψυχολογική επιδείνωση του μεγάλου μόδιστρου στην ηλικία των 60 ετών, καθώς προετοιμάζεται για το τελικό σόου του το 1999, ως ανεξάρτητος σχεδιαστής, προτού πουλήσει το brand YSL στον οίκο Gucci.

“Ο Saint Laurent ήταν μυθική φιγούρα και ήθελα να δείξω τον άνθρωπο πίσω από τη μεγαλοφυΐα” τόνισε ο σκηνοθέτης.

Η κινηματογράφηση ολοκληρώθηκε το 2001, ένα χρόνο μετά την απόσυρση του Saint Laurent, αλλά λόγω νομικής μάχης με τον Bergé απαγορεύθηκε η προβολή του.