• Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 14:32

«Την πρώτη μου γυναίκα την απατούσα συνεχώς- Η Λαμπέτη ήταν αφόρητα ζηλιάρα»: Ποιος ήταν τελικά ο μεγαλύτερος έρωτας του Χορν

O Δημήτρης Χορν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ που πέρασαν ποτέ από τον ελληνικό κινηματογράφο.

O Δημήτρης Χορν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ που πέρασαν ποτέ από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο ίδιος είχε ερωτευτεί πολλές φορές, αλλά είχε κάνει μόνο δύο γάμους. Με την Έλλη Λαμπέτη έζησε έναν παθιασμένο έρωτα, που έγινε ο λόγος που επισπεύσθηκε το διαζύγιό της με τον Μάριο Πλωρίτη, αλλά και του Χορν από την πρώτη του γυναίκα, τη Ρίτα Φιλίππου.

"Την πρώτη μου γυναίκα, τη Ρίτα Φιλίππου, την απατούσα συνεχώς και της το έλεγα", έλεγε ο ηθοποιός, ενώ για την Λαμπέτη αποκάλυπτε πως δεν ήταν εκείνη η γυναίκα της ζωής του. "Ήμασταν μαζί επτά χρόνια. Αφόρητη ζηλιάρα. Δεν τολμούσα ούτε βλέμμα να ρίξω σε άλλη γυναίκα. Γινόταν χαλασμός. Ζήλευα κι εγώ ελεεινά. Όταν με άφησε, ήμουν σαν ταύρος εν υαλοπωλείω. Πληγώθηκε ο εγωισμός μου. Δεν μπορώ να πω πως δεν την αγάπησα. Και τη θαύμαζα πολύ ως ηθοποιό. Αλλά δεν ήταν η γυναίκα της ζωής μου''.

''Ήταν ένας μεγάλος, σφοδρός έρωτας, αλλά το καταστάλαγμα της αγάπης ήταν με τη δεύτερη γυναίκα του, την Άννα Γουλανδρή. Νομίζω ότι την αγάπησε πολύ την Άννα, όπως και η Άννα τον αγάπησε πάρα πολύ'', είχε δηλώσει ο γραμματέας του, Θεοδόσης Ισαακίδης.

Η Άννα Γουλανδρή έγινε τελικά η δεύτερη σύζυγος του μεγάλου ηθοποιού. Ήταν κόρη του Νικόλα Γουλανδρή, της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας. Η γνωριμία της με τον Χορν ήταν παλαιά. "Είχαμε γνωριστεί πριν από πολλά χρόνια, όταν ήμασταν πολύ νέοι. Θυμάμαι πως το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το αστραφτερό χαμόγελο της..." έλεγε ο Χορν.

Τότε η Άννα Γουλανδρή ήταν παντρεμένη με τον πρέσβη και κατοπινό αυλάρχη του βασιλιά Κωνσταντίνου, Λεωνίδα Παπάγο, όμως λίγα χρόνια αργότερα, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά, και τότε έγιναν ζευγάρι.


Ο γάμος τους έγινε αθόρυβα, το 1967, στο παρεκκλήσι Αμαλιείου. Έζησαν μαζί 20 ευτυχισμένα χρόνια.


Ο ίδιος δεν ξεπέρασε ποτέ τον θάνατό της από καρκίνο το 1988. "Την αγάπησα πάρα πολύ" έλεγε για εκείνη μέχρι το δικό του τέλος, στις 16 Ιανουαρίου του 1998.

Send this to a friend