Αθήνα

19 oC

αίθριος καιρός

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

MARIA'S DIARY

Ο συγκινητικός λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ κρατάει τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στο Παλάτι μέχρι τον Φεβρουάριο

Μετά το τέλος των Χριστουγέννων και την αλλαγή του χρόνου, τα λαμπιόνια και στα στολίδια δεν έχουν λόγο ύπαρξης και έρχεται η ώρα για τη βαρετή διαδικασία του ξεστολίσματος. 

Οι περισσότεροι ξεστολίζουν μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου. Μάλιστα, πολλοί είναι οι λαοί που πιστεύουν ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί δεν πρέπει να παραμείνουν για μεγάλο διάστημα καθώς φέρνει κακοτυχία.

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται ότι δεν πιστεύει στις συγκεκριμένες προλήψεις, καθώς κρατάει τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στο Παλάτι μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Ο λόγος;

Εκείνη την ημέρα είναι η επέτειος θανάτου του πολυαγαπημένου της πατέρα, του βασιλιά Γεωργίου VI, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του στις 6 Φεβρουαρίου 1952 σε ηλικία 57 ετών στο Σάντρινγκχαμ.

Η βασιλική οικογένεια περνάει τις γιορτινές ημέρες στο παλάτι του Σάντρινγκχαμ και με αυτό τον τρόπο η βασίλισσα τιμά τη μνήμη του πατέρα της.