• Κυριακή, 20 Οκτωβρίου
  • 12:24

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βραβεία Όσκαρ: Πόσοι, ποιοι και πως ψηφίζουν;

Η μεγάλη βραδιά των βραβείων Όσκαρ πλησιάζει. Αναρωτιέστε πόσοι και τελικά ποιοι ψηφίζουν; Αλλά και ποια είναι η σχετική διαδικασία;

Η μεγάλη βραδιά των βραβείων Όσκαρ πλησιάζει. Αναρωτιέστε πόσοι και τελικά ποιοι ψηφίζουν; Αλλά και ποια είναι η σχετική διαδικασία;

Ποιοι είναι οι 7.902 εκλογείς που μπορούν να ψηφίσουν φέτος για τα 'Οσκαρ, τα πλέον εξέχοντα κινηματογραφικά βραβεία που θα απονεμηθούν στις 24 Φεβρουαρίου στο Χόλιγουντ; Από πού προέρχονται; Πώς θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την 91η τελετή απονομής των Όσκαρ;

Όλοι όσοι ψηφίζουν για τα βραβεία 'Οσκαρ είναι μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που βρίσκεται στο Λος 'Αντζελες. Πρέπει να είναι "καταξιωμένοι" επαγγελματίες του κινηματογράφου και να προέρχονται από έναν από τους 17 κλάδους της βιομηχανίας (ηθοποιοί, κομμωτές, ενδυματολόγοι, μοντέρ, παραγωγοί σκηνοθέτες, σεναριογράφοι κ.ά.).

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν επιλεγεί από τουλάχιστον δύο μέλη της Ακαδημίας, εκτός από τους υποψήφιους και τους βραβευμένους στα 'Οσκαρ, οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν απευθείας αίτηση.

Μετά την εξέταση του φακέλου τους, η τελική απόφαση λαμβάνεται από το Συμβούλιο των Κυβερνητών της Ακαδημίας.

Τα μέλη της Ακαδημίας επωφελούνταν επί μακρόν του δικαιώματος της "ισόβιας" ψήφου αλλά από το 2016, το δικαίωμα αυτό περιορίστηκε σε δεκαετή ανανεώσιμη περίοδο, ώστε εκλογείς που εγκατέλειψαν την κινηματογραφική βιομηχανία πολύ καιρό πριν, να μην συνεχίζουν να ψηφίζουν.

Στις 9 Φλεβάρη η απονομή των βραβείων 

Φέτος, υπήρξε μία μετακίνηση της ημερομηνίας απονομής αρκετά νωρίτερα, πιο κοντά στα υπόλοιπα βραβεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας (Χρυσές Σφαίρες, βραβεία Ενώσεων Ηθοποιών, Σκηνοθετών κλπ).

Θα ισχύσει από το 2020, με την 92 απονομή να μεταφέρεται στις 9 Φεβρουαρίου, από τις 23 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που τα Όσκαρ γίνονται τόσο νωρίς.

Send this to a friend