Αθήνα

3 oC

αραιές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα κορίτσια μου» – Οι διακοπές στην Αμοργό με τις κόρες της (ΕΙΚΟΝΑ)

MARIA'S DIARY

Ποδήλατο: Αυξήθηκαν κατά 40% οι πωλήσεις στην Ελλάδα

Φαίνεται πως για την ώρα αρκετοί πολίτες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τις συγκοινωνίες και στρέφονται σε άλλα μέσα, όπως το ποδήλατο.

Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι πωλήσεις των ποδηλάτων θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο λόγω των κινήτρων (επιδότηση) για την ηλεκτροκίνηση, που πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα και θα αφορούν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

«Είναι γεγονός ότι η αγορά ήταν απροετοίμαστη γι’ αυτή τη ζήτηση. Οι Ελληνες έκαναν μεγάλη μεταστροφή στο ποδήλατο για να αποφύγουν τον συνωστισμό στα ΜΜΕ» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μαρία Μαγειρέλη-Μόλχο, εκπρόσωπος εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η τάση για τα ποδήλατα ξεκίνησε το διάστημα της καραντίνας, καθώς μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με την επιλογή μετακίνησης 6, ωστόσο συνεχίζεται λόγω των ανησυχιών των πολιτών για τις συγκοινωνίες. «Αυτή η στροφή προς το ποδήλατο, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει. Μόλις χθες εξαγγέλθηκαν δυο σημαντικά μέτρα για τον κλάδο. Η δημιουργία, άμεσα, ποδηλατοδρόμων, έστω προσωρινά και η εξαγγελία της επιδότησης της ηλεκτροκίνηση» συμπλήρωσε η κυρία Μαγειρέλη-Μόλχο.

H ίδια επισήμανε πως η αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων είναι περί το 40%, με τη ζήτηση να είναι μεγαλύτερη για τα παιδικά ποδήλατα, τα μέσα προστασίας (κράνη κ.λπ) αλλά και για τα οχήματα για ενηλίκους.

Διαβάστε ακόμη:

Καραμανλής: «Τα έσοδα στις αστικές συγκοινωνίες καταρρέουν»- Ποια μέτρα αυστηροποίησης μετακίνησης με τα ΜΜΜ εξετάζονται