Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα κορίτσια μου» – Οι διακοπές στην Αμοργό με τις κόρες της (ΕΙΚΟΝΑ)

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με μύδια, πράσα & πιπεριές (EIKONEΣ)

Η αλήθεια είναι ότι τα μύδια τα λατρεύω

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μύδια και μάλιστα, πολύ νόστιμα. Η αλήθεια είναι ότι τα λατρεύω!

Τα μύδια και τα μαγειρεύω με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αυτή την φορά, θα τα φτιάξουμε με πράσα και πιπεριές.

Πάμε να δούμε τις θα χρειαστούμε αλλά και πως θα φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή:

Υλικά:
1 κιλό μύδια (φρέσκα η κατεψυγμένα)
2 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες (βάζω και λίγο από το πράσινο μέρος)
1 πιπεριά κέρατο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι -Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μύδια, τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να τα αχνίσουμε.

Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Αφήνουμε τα ανοιγμένα μύδια στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τα πράσα, μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αφήνουμε για 5 λεπτά τα λαχανικά να μαγειρευτούν και προσθέτουμε τα μύδια μαζί με το νερό της κατσαρόλας τους.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε. Γενικά θέλουμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε να έχει ζουμάκι, έτσι ώστε να γλιστράνε ωραία μέσα τα μύδια μαζί με τα λαχανικά.

Το αφήνουμε για δέκα λεπτά να σιγομαγειρευτούν και τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο.

Καλή σας όρεξη!