Αθήνα

24 oC

αραιές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Τι σας έχω σήμερα: Ογκρατέν με πένες, αρακά και κεφαλοτύρι

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την εν λόγω συνταγή

Σήμερα κορίτσια μου, λέω να φτιάξουμε ένα γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό: Ογκρατέν με πένες, αρακά και… κεφαλοτύρι!

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την εν λόγω συνταγή:

Υλικά:
300γρ. πένες
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη η σπιτική
350γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 αυγό
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος
100γρ .αρακά βρασμένο και ελαφρά σοταρισμένο
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο βούτυρο και λίγη φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Αναμειγνύουμε τη μπεσαμέλ, τη κρέμα γάλακτος, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το κεφαλοτύρι και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τις πένες.

Προσθέτουμε τον αρακά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε .Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Απλώνουμε μέσα το μείγμα με τα ζυμαρικά και ψήνουμε στους 180- 200 βαθμούς για 45′.

Καλή όρεξη!