Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα κορίτσια μου» – Οι διακοπές στην Αμοργό με τις κόρες της (ΕΙΚΟΝΑ)

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Πάμε να φτιάξουμε βήμα – βήμα την πεντανόστιμη πατατοσαλάτα της μαμάς!

Eτοιμάζουμε τις πατάτες 2 ώρες πριν τις σερβίρουμε

Αχ, πόσες συνταγές έχουμε μάθει από την μαμάκα μας… Και είναι πάντα πεντανόστιμες!

Αυτή την φορά, θα φτιάξουμε, λοιπόν, την αγαπημένη σαλάτα της μαμάς -συνταγή κολλητής φίλης- που ταιριάζει απόλυτα με ένα ωραίο κομμάτι κρέας!

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε και πως θα εκτελέσουμε την συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος )
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετούλες
1/2 φλυτζάνι αγγουράκι τουρσί
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας κάππαρη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας μήλοξιδο
1 κουτάλια γλυκού μουστάρδα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Eτοιμάζουμε τις πατάτες 2 ώρες πριν τις σερβίρουμε. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό…

Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το μηλόξιδο και τη μουστάρδα.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε ζεστές σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να δέσει. Προσθέτουμε το τουρσί, την κάππαρη και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.