• Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου
  • 06:47

Πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο

Σήμερα λέω να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας μακαρόνια με κιμά, αλλά λίγο διαφορετικά... από χωριάτικο λουκάνικο!

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε και πως θα εκτελέσουμε την εν λόγω συνταγή:

Υλικά:
1 συσκευασία σπαγγέτι
2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα
1 πιπεριά Φλώρινης ψιλοκομμένη
6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2  μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μαϊντανό για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λουκάνικα σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε πρώτα το σκόρδο, αφού μαλακώσει ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα πολύ μικρά κομμάτια από το λουκάνικο και τα σοτάρουμε.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Μόλις αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου ένα ποτήρι του νερού) χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 30’’ περίπου, μέχρι να δέσει. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Το φαγητό, για τα δικά μου γούστα δεν χρειάστηκε καθόλου αλάτι, όμως δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέστε.

Send this to a friend