• Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου
  • 07:09

Πεντανόστιμη συνταγή με καραβίδες, ούζο και φινόκιο!

Είναι φορές που πεινάτε κι όμως βαριέστε να μαγειρέψετε. Σε όλες μας έχει συμβεί. Υπάρχουν όμως και συνταγές που γίνονται εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα είναι πεντανόστιμες. Μία από αυτές είναι και οι καραβίδες με ούζο και φινόκιο.

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την συγκεκριμένη συνταγή.



Υλικά για μισό κιλό:

Μισό κιλό καραβίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 φινόκιο (μαραθόριζα)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
Λίγο ούζο
Λάδι
Αλάτι -Πιπέρι
Σκόνη σκόρδο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο λάδι όλα τα υλικά εκτός από τις καραβίδες και τη ντομάτα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις καραβίδες τις σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα για ένα λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου.

Το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αν δούμε ότι θέλει κι άλλο ζουμάκι, προσθέτουμε πολύ λίγο νερό. Δυο λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα.

Είναι τόσο εύκολη συνταγή και τόσο γρήγορη! Ταιριάζει πολύ και με γαρίδες και με μύδια!

Send this to a friend