• Τρίτη, 15 Οκτωβρίου
  • 02:18

Σήμερα φτιάχνουμε πένες με πράσα και τυριά ογκρατέν!

Πλησιάζουν οι μέρες των γιορτών! Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε σιγά σιγά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι... Σήμερα, φτιάχνουμε πένες με πράσα και τυριά ογκρατέν.

Είναι μία πεντανόστιμη συνταγή, και μπορώ να πω, όχι πολύ μπελαλίδικη. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε αλλά και πως θα την εκτελέσουμε.

Υλικά:
500 gr πένες
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο λευκό ,ξηρό κρασί
1 πιπεριά φλωρινης κομμένη σε καρέ
2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη η έτοιμη
100ml κρέμα γαλακτος
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη η ότι τυρί κίτρινο σας αρέσει
Λίγη κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πένες, με το μείγμα των πράσων, την μπεσαμέλ, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30'.

Όταν το φαγητό μας κάνει μια ωραία κρουστά το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Send this to a friend