Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Τα κορίτσια μου» – Οι διακοπές στην Αμοργό με τις κόρες της (ΕΙΚΟΝΑ)

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ

Σήμερα σας έχω την πιο γευστική συνταγή: Οσομπούκο με πετιμέζι, μανιτάρια & τριμμένο καρότο που λιώνει στο στόμα!

Αν αγαπάτε τα κοκκινιστά φαγητά, αυτό θα σας ξετρελάνει

Σήμερα, λοιπόν, κορίτσια μου, θα φτιάξουμε, μία από τις αγαπημένες μου συνταγές….

Είναι δίκη μου συνταγή και την αγαπώ πολύ! Αν αγαπάτε τα κοκκινιστά φαγητά, αυτό θα σας ξετρελάνει. Όσο για το πετιμέζι; Τολμήστε το, δεν θα πιστεύετε τι γεύση δίνει στο κρέας…

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά:

1.500- 2 κιλά Οσομπούκο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1 μεγάλη συσκευασία τριμμένη ντομάτα
1 συσκευασία μανιτάρια λευκα μεγάλα
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
2κουτ.γλυκου πελτέ ντομάτας
Μισό φλυτζάνι πετιμέζι
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη και βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το Οσομπούκο καλά μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη… Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το καρότο. Ρίχνουμε τη ντομάτα.

Τα σοτάρουμε για 5´ και προσθέτουμε το Οσομπούκο.

Ρίχνουμε το πετιμέζι, τη πάπρικα, τον πελτέ, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε. Θέλουμε τα υγρά να σκεπάζουν το κρέας.


Το αφήνουμε σκεπασμένο να σιγομαγειρευτεί για τουλάχιστον 90 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Ταιριάζει τέλεια με πουρέ η με χυλόπιτες… Καλή σας όρεξη!