• Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου
  • 13:46

Τι σας έχω σήμερα; Τα περίφημα τηγανιτά κολοκυθάκια με τζατζίκι

Συνεχίζουμε τη νηστεία κορίτσια μου και οι ιδέες πάνε και έρχονται για το καθημερινό μας μενού.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα, σας έχω τηγανιτά κολοκυθάκια με τζατζίκι!

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε, αλλά και πως θα εκτελέσουμε την συγκεκριμένη συνταγή.

Υλικά:
6 κολοκυθάκια μέτρια
1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλυτζάνι νέο κρύο
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγανίσμα

Για το τζατζίκι:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το τζατζίκι. Ανακατεύουμε το τζατζίκι με λίγο αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, τον δυόσμο και το πιπέρι.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες του μισού εκατοστού και τα τοποθετούμε σε σακούλα τροφίμων μαζί με το αλεύρι. Κλείνουμε και ανακινούμε να πάει παντού το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και παίρνουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το κρύο νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις ροδίσουν τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα μαζί με το τζατζίκι.