• Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου
  • 12:28

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σήμερα ένα "μαγικό" μυδοπίλαφο; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σήμερα σας έχω την τέλεια συνταγή για όσους λατρεύετε το πιλάφι αλλά και τα μύδια.

Είναι σχετικά γρήγορη και πεντανόστιμη! Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα την εκτελέσουμε:

Υλικά:
1 κιλό μύδια κατεψυγμένα με το κέλυφος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρινης ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος ψιλοκομμένα)
4 πομοντόρια (μικρά ντοματάκια) κομμένα σε καρέ
Μισό φινόκιο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κολοκύθι ψιλοκομμένο
Μισό ποτήρι του νερού ούζο
Δυο δόσεις κίτρινο ρύζι
Ελαιόλαδο
Αλάτι -  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει και αλλάζει χρώμα προσθέτουμε τη πιπεριά, το κολοκύθι και το φινόκιο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια. Τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το σουρωτό ρύζι (4 μέρη νερό-2 μέρη ρύζι).

Μόλις βράσει -θέλουμε να κρατάει λίγο- το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια, προσθέτουμε λίγο λαδάκι και λίγο ζεστό νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και το σερβίρουμε ζεστό και ζουμερό!

Send this to a friend