• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 21:39

Σπάνιο στιγμιότυπο: Το τελευταίο καλοκαίρι της Κάλλας στον Σκορπιό λίγο πριν από τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκι

Ιούλιος 1968. Η Μαρία Κάλλας περνάει το τελευταίο της καλοκαίρι στον Σκορπιό μαζί με τον αγαπημένο της, Αριστοτέλη Ωνάση. 

Λίγους μήνες αργότερα, ο επί εννέα χρόνια σύντροφός της, θα παντρευόταν στο ίδιο νησί τη χήρα του δολοφονημένου Προέδρου της Αμερικής Τζον Κένεντι, Τζάκι.

Εκείνο το καλοκαίρι, είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα προβλήματα στη σχέση τους. Ο Ωνάσης είχε πραγματοποιήσει μια κρουαζιέρα με την Τζάκι στην Καραϊβική και είχε κρυφές συναντήσεις μαζί της. Η Κάλλας γνώριζε τον φλερτ του Ωνάση προς την Τζάκι, όμως δεν πίστευε ότι θα κατέληγε σε γάμο.

Άλλωστε ήταν η μόνη γυναίκα που είχε καταφέρει να "τιθασεύσει" τον Ωνάση και πίστευε η σχέση τους θα κατέληγε σε γάμο. Τον Ιούλιο του 1968 ο Ωνάσης της ζήτησε να συναντηθούν στο ησυχαστήριο τους, στον Σκορπιό. Η Κάλλας απόλαυσε τη θάλασσα μαζί με τον σύντροφό της και πέρασε το τελευταίο ξέγνοιαστο καλοκαίρι στο νησάκι του Ιονίου.

Οι κοινές διακοπές τους τελείωσαν λίγο αργότερα. Ο Ωνάσης έφυγε μόνος του για κρουαζιέρα με τη «Χριστίνα» και τους καλεσμένους του. Η Κάλλας δεν ήταν ανάμεσά τους, καθώς θα στο πλοίο θα βρισκόταν η Τζάκι Κένεντι.

Πέρασαν αρκετοί μήνες ώσπου να επικοινωνήσει ξανά μαζί του. Λίγες μέρες πριν από τον γάμο του με την Τζάκι τον Νοέμβριο του '68, ο Ωνάσης την πήρε τηλέφωνο. «Έλα στην Ελλάδα και σώσε με από τη χήρα» φέρεται να της είπε.  Η Κάλλας έμαθε τελικά τα νέα του γάμου από τους δημοσιογράφους....

Διαβάστε: Ο παθιασμένος έρωτας της Κάλλας για τον Ωνάση- Πώς αντέδρασε όταν έμαθε τον γάμο του με τη Τζάκι

Send this to a friend