• Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου
  • 14:25

Τα μυστικά για να μην σπάνε τα αυγά κατά το βράσιμο - Πόσο χρόνο χρειάζεται να τα βράζετε

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα που βάφουμε τα κόκκινα αυγά και η διαδικασία είναι γνωστή σε όλους. Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα στο βράσιμο των αυγών, είναι ότι σπάνε.

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα που βάφουμε τα κόκκινα αυγά και η διαδικασία είναι γνωστή σε όλους. Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα στο βράσιμο των αυγών, είναι ότι σπάνε.

Αν και τα βραστά αυγά είναι από τα γρηγορότερα φαγητά που μπορεί να φτιάξει κανείς, η διαδικασία βρασίματος έχει ορισμένα "μυστικά", για να πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό. Το συνηθέστερο πρόβλημα κατά το βράσιμο είναι το σπάσιμο.

Το "κλειδί" για τα τέλεια βραστά αυγά, που δεν σπάνε κατά το μαγείρεμα, είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού, αλλά και του ίδιου του αυγού. Αρχικά, καλό είναι να επιλέγετε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, διότι αυτά που είναι στο ψυγείο, έχουν χαμηλότερο pH, επομένως είναι πιο πιθανό να σπάσουν κατά το βράσιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το δεύτερο τρικ είναι να βάζετε τα αυγά στο νερό, ενώ είναι ακόμα κρύο. Αν τα βάλετε στην κατσαρόλα την ώρα που το νερό έχει ήδη βράσει, το αυγό θα "σοκαριστεί" και έτσι θα σπάσει. Για να είστε ακόμη πιο σίγουροι, προσθέστε στο νερό από ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι, για κάθε αυγό που έχετε βάλει στο κατσαρολάκι.

Για να πετύχετε το τέλειο βραστό αυγό, τοποθετήστε τα σε μία κατσαρόλα με νερό, ανάψτε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει το νερό, κλείστε το μάτι και βάλτε το καπάκι της κατσαρόλας. Αν το θέλετε μελάτο, βάλτε χρονόμετρο 7 λεπτά ακριβώς, ενώ αν το θέλετε τελείως βραστό, βάλτε 11 λεπτά. Είσαι σημαντικό να μην τα αφήσετε παραπάνω ώρα. Μόλις περάσει ο χρόνος, βάλτε τα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό και αφήστε τα μέχρι και 2 λεπτά.

Send this to a friend