• Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 11:28

3 σοβαροί λόγοι για να πίνετε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε!

Η αλήθεια, είναι ότι άρχισα να πίνω αρκετό νερό τα τελευταία χρόνια. Δεν μου ήταν εύκολο να συνηθίσω τα 8 ποτήρια καθημερινά και ειδικά τον χειμώνα τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα...

Το κόλπο που έχω επινοήσει για να το πίνω ευκολότερα και πιο συχνά, είναι να πίνω από μπουκάλι το οποίο παίρνω παντού μαζί μου! Και κάτι, ακόμα καλύτερο: ξεκινάω τη μέρα μου, κατευθείαν, δηλαδή, μόλις ξυπνήσω, με ένα ποτήρι νερό.

Ψάχνοντας με τον Αντώνη, τον άντρα μου, για τα οφέλη αυτής της συνήθειας η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε  Μήπως πρέπει κι εσείς να μας ακολουθήσετε σε αυτή την υγιεινή συνήθεια; Πιστέψτε με, τα οφέλη του, είναι περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συχνές καούρες, μια κατάσταση που οφείλεται συνήθως στα υψηλά επίπεδα οξέων στο στομάχι. Βλέπετε, επειδή δεν υπάρχουν τροφές μέσα στο στομάχι (αφού συνήθως κοιμόμαστε 6-7 ώρες), η καούρα συμβαίνει πιο συχνά κατά τις πρωινές ώρες. Αν πιείτε όμως νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μπορεί να μειώσετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας και να ανακουφίσετε από τέτοιου είδους συμπτώματα.

Επίσης, ως γνωστόν, το νερό βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, και όταν πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε , μπορεί να σας βοηθήσει στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου, ενώ παράλληλα με τον καθαρισμό του, βοηθά και στην αποφυγή του φουσκώματος.

Φυσικά, η κατανάλωση άφθονου νερού, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό μας στην προσπάθεια να χάσουμε κιλά. Ξεκινώντας, μάλιστα, την μέρα μας, με ένα ποτήρι ζεστό νερό (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο λεμόνι), ενισχύουμε το μεταβολισμό μας και "καίμε" περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

Send this to a friend