• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 03:34

5 τρόποι για να αγαπήσει το παιδί σας το διάβασμα βιβλίων

Μπορεί παιδιά να μην έχω -ακόμα ελπίζω- όμως οι περισσότερες φίλες μου είναι μανούλες και πάντα συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Και τελικά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι φαίνονται και ότι με λίγη υπομονή και κάποιες πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Διαβάστε το θέμα που ακολουθεί από την ψυχολόγο Αναστασία Φωκά γιατί έχει και πολύ ενδιαφέρον:

Γράφει η Αναστασία Φωκά

Τα σχολεία έκλεισαν, το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και όλοι εμείς οι γονείς θα θέλαμε να αγοράσουμε ένα βιβλίο για να συντροφεύει το παιδί μας στην παραλία ή στο σπίτι την ώρα που ξεκουράζεται.

Να χαλαρώνει διαβάζοντας ιστορίες που του ξυπνούν τη φαντασία, που του μαθαίνουν καινούρια πράγματα, που του προσφέρουν γνώσεις.

Όλοι εμείς οι γονείς, που περιμένουμε να χαλαρώσει το πρόγραμμα μας για να Διάβαςουμε ξανά το αγαπημένο μας βιβλίο, συχνά σκεφτόμαστε “πώς θα αγαπήσει το παιδί μου τα βιβλία; υπάρχει τρόπος να του το μάθω;”

Φυσικά και Υπάρχει τρόπος.

* Πήγαινε με το παιδί σου στο βιβλιοπωλείο, διάλεξε εσύ τα δικά σου βιβλία και άφησε το να ψάξει κι εκείνο. Να δει τους τίτλους, τα εξώφυλλα, να Διάβασει περιλήψεις, αν θέλει, και τελικά να διαλέξει ένα θέμα που να το ενδιαφέρει.

* Δώσε του το παράδειγμα. Κλείσε κινητό και τάμπλετ και διάβασε όσο περισσότερο μπορείς μέσα στη μέρα. Όταν ξεκουράζεσαι στο σπίτι, στην ξαπλώστρα στην παραλία. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από το παράδειγμα σου.

* Μην το πιέζεις να διάβασει, άφησε το παιδί να παίρνει το βιβλίο του όταν εκείνο το έχει ανάγκη.

* Διάβασε μαζί του όταν έχεις χρόνο. Μπορείς να του διαβάσεις μερικές σελίδες από το βιβλίο του πριν κοιμηθεί.

* Αν το παιδί είναι ακόμα μικρό, μπορείς να αρχίσεις να του διαβάζεις μικρές ιστοριούλες για να μην κουράζεται και αργότερα μεγαλύτερες ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα του.

Η Αναστασία Φωκά είναι Ψυχολόγος/Οικογενειακή σύμβουλος- Για περισσότερα άρθρα της, επισκεφθείτε το anastasiaworld.gr

Send this to a friend