• Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου
  • 15:02

Αμύγδαλα τα «θαυματουργά» - Τα οφέλη τους στην υγεία

Είναι επιβεβαιωμένο από έρευνες ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Είναι επιβεβαιωμένο από έρευνες ότι η κατανάλωση αμυγδάλων έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Μεταξύ αυτών είναι και τα εξής:

Μειώνουν τη χοληστερίνη
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association, έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα. Επίσης, μειώνει και τη χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αποτρέπει τη φθορά των κυττάρων καθημερινά και το φράξιμο των αρτηριών, αλλά και την οξείδωση της χοληστερόλης.

Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέως εντέρου
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cancer Letters, τα αμύγδαλα προστατεύουν από τον καρκίνο του ορθού. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι «η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω ενός λιπιδίου που περιέχουν».

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί και σπόροι, έτσι και τα αμύγδαλα, συχνά βελτιώνουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και βοηθούν στη μείωση της στεφανιαίας καρδιακής νόσου.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Circulation, τα αμύγδαλα πρέπει να καταναλώνονται ως σνακ από άτομα με υπερλιπιδαιμία. Μειώνεται ο κίνδυνος στεφανιαίας καρδιακής νόσου, χάρη της υψηλής περιεκτικότητας σε άπαχα και μονοακόρεστα συστατικά.

Send this to a friend