Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Live Τώρα TheCaller Web TV - Θοδωρής Δουλουμπέκης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αδέσποτα: Ο δήμος Αθηναίων τα εκπαιδεύει για υιοθεσία

ΥΓΕΙΑ - ΕΥΕΞΙΑ

Αρτοπαρασκευάσματα: Ένα βιβλίο για την τέχνη του τέλειου ζυμώματος

Ένα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε για επαγγελματίες, αλλά και για ερασιτέχνες, αφιερωμένο σε γλυκά και αλμυρά πρωινά αρτοπαρασκευάσματα, γιορτινές προτάσεις και ιδέες, παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα ψωμιά, με υπέροχες συνταγές.

Δείτε επίσης

Πέτσας: Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον Τσίπρα
Η κακόβουλη επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια

Ψωμί Μπύρας με μαύρη βύνη και κριθάρι, Μοναστηριακό, Προζυμένιο dinkel με βρώμη ή Χωριάτικο ωριμασμένο με μέλι. Παραδοσιακά Panettone, Βιενέζικη Μπαγκέτα, Πεϊνιρλί, Bretzel, Τσουρέκια, New York style Bagels, Κουλούρι Θεσσαλονίκης. Βrioche απλά ή με κρέμα κάστανο, μυζήθρα, κασέρι, χωριάτικο λουκάνικο, είναι μερικές μόνο από τις συνταγές που παρουσιάζονται αναλυτικά στο πρώτο βιβλίο του Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα με τίτλο «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» (Εκδόσεις: Gastronomy Essentials).

Η νέα αυτή έκδοση δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη της αρτοποιίας και να βοηθήσει επαγγελματίες και μη να εντρυφήσουν στην υπέροχη αυτή τέχνη. Στις σελίδες της φιλοξενούνται περισσότερες από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, που έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της αρτοποιητικής τέχνης, να προσφέρουν σε κάθε αναγνώστη έναν πλούσιο και μοναδικό στο είδος του οδηγό, μία εξαιρετική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Το βιβλίο δεν περιορίζεται μόνο στη λεπτομερή παρουσίαση συνταγών για ξεχωριστά, εξαιρετικά νόστιμα και ιδανικά για κάθε περίσταση αρτοποιήματα. Περιλαμβάνει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο θεωρίας, στο οποίο αναλύεται διεξοδικά η τέχνη του τέλειου Ζυμώματος, της σωστής Ωρίμανσης και του Ψησίματος. Αποκαλύπτει μικρά αλλά σημαντικά μυστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα, όλα αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στην παρασκευή αλλά και στην τελική παρουσίαση κάθε αρτοπαρασκευάσματος.

Γεννημένος στο Βόλο και μεγαλωμένος από γονείς αρτοποιούς, ο Χάρης Παπαλίτσας είχε την ευκαιρία να αποκτήσει από παιδί όλα τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε να εντρυφήσει από νωρίς στα μυστικά της αρτοποιίας. Το βιβλίο «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» είναι αποτέλεσμα του πάθους του για τη συνεχή εξέλιξη της αρτοποιίας, αλλά και της επιθυμίας του να μοιραστεί τις γνώσεις του γι αυτήν την υπέροχη τέχνη. Αρωγός στην προσπάθειά του αυτή στέκεται η Gastronomy Essentials, η οποία έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου.

*Το βιβλίο «ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας» διατίθεται αποκλειστικά online στο www.Cucina.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε καταβάλλεται σε εργαζόμενους και ανέργους

Κορονοϊός – Λινού: Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει με τον ιό

Μαραντόνα: Γονείς στην Καλαμαριά δεν θέλουν το γκράφιτι του

Ψάχνετε δουλειά; Η βασίλισσα Ελισάβετ αναζητά προσωπικό βοηθό- 35.000 λίρες o μισθός

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου μέσω διατροφής

Κούγιας: Να επέμβει ο Χρυσοχοΐδης για τη διαπόμπευση του Νότη Σφακιανάκη από την αστυνομία